gaski_antep_HCgW2.jpg

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (GASKİ) Fevzi Çakmak Bulvarı ile (Kalyon Kavşağı ile Zübeyde Hanım Bulvarı kesişimine kadar olan bölümde) Zübeyde Hanım Bulvarı’nda su borusu ve sistemlerinin değişimini gerçekleştirecek.



22 Ocak 2018 Pazartesi
Yaşam

Gerçekleştirilecek çalışmalar ile eskiyen 1000 mm çapındaki öngermeli (ÖGB) içme suyu borularının, yine aynı çaptaki yüzlerce yıllık ömre sahip ductil borular ile değiştirileceği belirtildi. GASKİ, bu çalışma ile mevcut sorunların ve su kayıplarının önüne geçileceğini öngörüyor.

Çalışma süresince bölgede su kesintisi uygulanmayacağını özellikle belirten GASKİ yetkilileri; “Söz konusu çalışma neticesinde değiştirilmesi planlanan 1000 mm çapında ÖGB içme suyu borusu 40 yıldır tasfiye tesislerinden gelen suyu Gaziantep'in güney kesimindeki halkımıza taşıyarak hizmet vermiştik. Ancak ekonomik ömrünü tamamlayan bu boru mevcut durumda su kayıplarına neden olmakta ve geçtiği güzergâhlarda bulunan binaların bodrum katlarına su sızdırarak sorun oluşturmaktadır.

Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek için başlatılan bu çalışma nedeni ile verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Devam edecek çalışma süresince Kalyon Kavşağı’ndan Zübeyde Hanım Bulvarı (SANKO Park) istikametine tek yönlü gidiş olarak trafiğe kapalı olacağını vatandaşlarımızın bilgisine sunarız” açıklamasını yaptılar.

Yetkililer; çalışmaların 22 Ocak ile 6 Şubat tarihleri arasında gerçekleşeceğini ifade ettiler.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi