Qualcomm_0f1w9.jpg

Avrupa Komisyonu Kararının Qualcomm'un Lisans Faaliyetleriyle bir İlgisi Yok ve Şirketin Devam Eden Faaliyetlerine Bir Etkisi Olmayacak



25 Ocak 2018 Perşembe
Teknoloji

SAN DİEGO – 24 Ocak, 2018 – Qualcomm (NASDAQ: QCOM) bugün, Qualcomm ve Apple Inc. arasında imzalanan ve 2011'den 2016'ya kadar geçerli olan bir modem çip fiyatı anlaşmasına dair Avrupa Komisyonu tarafından alınan kararın kendilerine iletildiğini doğrulandı. Avrupa Komisyonu kararında, anlaşmanın bazı hükümlerinin Avrupa Birliği'nin rekabet yasalarına uygun olmadığı ve bunun sonucu olarak 997,439,000 milyon € (güncel kurlara göre yaklaşık 1,23 milyar $) ceza ödenmesi gerektiğini belirtiliyor. Bu karara kesin olarak karşı çıkan Qualcomm ise en kısa zamanda Avrupa Birliği Genel Mahkemesi'ne temyiz için başvuracak. Avrupa Komisyonu'nun bu kararının Qualcomm'un lisans faaliyetleriyle hiçbir bağlantısı bulunmuyor ve şirketin sürmekte olan operasyonları üzerinde de bir etkisi olmayacak.
 
“Bu anlaşmanın Avrupa Birliği'nin rekabet yasalarını ihlal etmediğine ve piyasadaki rekabete veya Avrupa'daki tüketicilere olumsuz bir etkisinin olmadığına eminiz” diyen Başkan Yardımcısı ve Baş Hukuk Müşaviri Don Rosenberg, sözlerine “Yargı kontrolü için güçlü kanıtlarımız var ve en kısa zamanda gereken işlemleri başlatacağız” şeklinde devam etti.
 
Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi