oo_6WTHq.JPG

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Çetin, SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Hastanesi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde göreve başladı



28 Ocak 2018 Pazar
Sağlık

Doç. Dr. Çetin, 1981 yılında Gaziantep/Nizip’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Nizip’te tamamladı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitime başladı. 2004 yılında mezun olup, Tıpta Uzmanlık Sınavında Türkiye 2’incisi olarak Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’ne yerleşti. 2010-2012 yılları arasında Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde zorunlu hizmetini tamamladı.

2012’de Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü’nde kurucu öğretim görevlisi ve Yrd. Doç. olarak görev yaptı. 2015 yılında Doçent oldu, 2016 – 2017 yıllarında Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaptı.

Girişimsel kardiyoloji (koroner anjiyografi, koroner stent), elektrofizyoloji (ritim bozuklukları) ve kalp pilleri özel ilgi alanları olan Doç. Dr. Çetin, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kardiyoloji anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Ocak 2018 tarihi itibariyle SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Hastanesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Kardiyoloji Kliniği’nde hasta kabulüne başlayan Doç. Dr. Çetin’in, ulusal ve uluslararası birçok bilimsel makalesi bulunuyor.

Uluslararası birçok prestijli kardiyoloji dergisinde yayın hakemliği yapan ve iyi derecede İngilizce, bilgisayar ve biyoistatistik bilen Doç. Dr. Çetin, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Doç. Dr. Çetin’in de hasta kabulüne başladığı SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Hastanesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Kardiyoloji Kliniği’nde, Prof. Dr. Zarema Karben, Yrd. Doç. Dr. Alper Serçelik, Yrd. Doç. Dr. Fikret Besnili, Uzm. Dr. Beyhan Tiryaki ve Uzm. Dr. İlyas Gökşen de görev yapmaktadır.

 

KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ

 

Elektrokardiyografi, Ekokardiyografi, Treadmill, Holter ve Koroner Anjiyografi cihazları ile tam donanımlı bir kalp merkezi konumundadır.

Kardiyoloji kliniği bünyesinde kurulan kalp yetmezliği ünitesinde, sayısı gittikçe artan kalp yetmezliği hastalarının tedavisi için EECP Cihazı kurulmuş olup, hastalara ilaç tedavisi ve kalıcı pil uygulamalarının yanı sıra, alternatif bir tedavi yöntemi bölge hastalarının hizmetine sunulmuştur.

Kalpteki ritm ve ileti bozukluklarının tespitinde elektrofizyolojik çalışma (EPS) ve tedavisinde kullanılan ablasyon, geçici ve kalıcı kalp pili uygulamaları bölgemizde büyük bir boşluğu doldurmuştur. Kardiyoloji ünitesine bağlı koroner yoğun bakım ünitesi 21 yatak kapasitesine sahip olup, son teknolojik cihazlarla donatılmıştır. 7 gün 24 saat iyi eğitimli hemşire ve doktorlarla hizmet vermektedir.

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Hastanesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Kardiyoloji Kliniği’nde koroner arter hastalıklarının tespitinde invasiv ve non-invasiv yöntemler uygulanabilmektedir. Son teknolojiye sahip anjiyografi cihazı ile girişimsel kardiyolojik tetkiklerin yanı sıra PTCA ve stent uygulamaları, dünya ortalamalarının üzerinde bir başarı oranı ile gerçekleştirilmektedir.

Ayrıca 2x64 multi-slice özellikleri ile “Siemens Somatom Definition Dual Source CT” cihazı koroner anjiografiye yakın sonuçlar veren işlem katetersiz ve 5 saniye içinde yapabilmekte, her türlü kalp ve damar hastalığının teşhis ve tedavisi başarıyla gerçekleştirilmektedir.

 

SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

 

Sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanede, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Tıbbi / Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boğaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Göğüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarı, Obezite ve Metabolik Cerrahi Kliniği ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi