gg_HRRaU.jpg

Şahinbey Belediyesi Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde okuma yazma kursuna gelen kursiyerler aldıkları eğitimle yaşamlarının değiştiğini ifade ettiler.



29 Ocak 2018 Pazartesi
Güncel

Şahinbey Belediyesi okuma yazma kursuna gelen kursiyerler yıllarca okuma yazma bilmeden, dolmuşu, otobüsü, bankadaki maaşlarını hatta okuldaki çocuklarının dahi evraklarını başkalarına okutmanın sıkıntısını yaşadılar. Şahinbey Belediyesi ise sosyal tesislerinde açtığı okuma yazma kursları ile okuma yazma bilmeyen kursiyerlerin imdadına yetişerek, karanlık dünyalarına ışık oldu. Şahinbey Belediyesi Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde açılan okuma yazma kursunda, yaklaşık 20 kadının okuma ve yazma öğrenirken, kurs, 2,5 ay sürdüğü ifade edildi.

 

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dinimizin ilk emrinin "Oku" olduğunu ve belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek,

"Sosyal tesislerimizde birçok dalda kurs veriyoruz. Bunlardan en önemlisi ise okuma ve yazma kursu. Özellikle kadınlarımızın okumayı öğrenip yazabilmelerini istiyoruz. Onların yaşadığı sıkıntıları biliyoruz ve elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz" dedi.

 

OKUMA YAZMA KURSU İLE ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELDİK

 

Kursiyerlerden Zeliha Şiraz, öğrenci olmanın ne demek olduğunu şimdi daha iyi anladığını belirterek,"Kullandığım telefonda kimseyi arayamıyordum. Telefonu dahi kullanamıyordum. Bir yere gidecekken, otobüslerde yazan yazıları okuyamıyor, çevremdeki kişilere soruyordum. Ancak bu kursa geldiğim günden bu yana tüm bu sorunları aştım. Bu kursu bize açan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan Allah razı olsun" dedi.

Okuma yazma kursuna gelen Fatma Türk, kurs sayesinde hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu kursa gelmeden önce alış veriş yapmak için markete dahi gittiğimizde büyük zorluklar yaşıyorduk. Okuma yazmanın önemini bu kursa geldikten sonra daha iyi anladım. Allah Başkanımızdan razı olsun" dedi

Yaşar Torun Gençlik Merkezi’ne okuma yazma öğrenmek için gelen Güzel Aslan da okuma yazmayı öğrendikten sonra hayata bakışının değiştiğini belirterek,

"Okuma yazma bilmemenin zorluklarını hayatımızın her alanında hissediyoruz. Örneğin telefon kullanırken, çocuklarım yerine başkalarını arıyordum. Çocuklarımın adını dahi telefonuma yazamıyordum. Misafirliğe giderken otobüs ve dolmuş duraklarındaki kişilere otobüslerin üzerindeki yazıları soruyordum. Şimdi ise hepsini kendim yapabiliyorum" dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi