ss_V297Z.jpg

Şehitkamil Belediyesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılına verilen 15 günlük arayı fırsat bilerek öğrencileri sportif etkinlikler ve geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Düzenlenen etkinliklere katılan minik sporcular, tatil dönemini eğlenceli bir şekilde geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.



30 Ocak 2018 Salı
Güncel

Önce Öğren Sonra Eğlen projesi kapsamında bugüne kadar binlerce öğrenciyi birbirinden renkli sportif etkinliklerin gerçekleştirildiği spor merkezlerinde ağırlayan Şehitkamil Belediyesi, sömestr tatilinde etkinliklere minik sporcuların büyük ilgisiyle hız kesmeden devam ediyor. Gaziantep M1 Alışveriş Merkezinde haftanın 7 günü boyunca sürdürülen çalışmaları ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çalışmalara büyük bir ilgiliyle katılan minik öğrencilerle yakından ilgilendi.

 

SPORTİF PROJELERİN SÜREKLİLİĞİNİN SAĞLANMASINA ÖNEM VERİYORUZ

 

Yarıyıl tatilinde gerçekleştirilen sportif faaliyetlerle ilgili görevli spor eğitmenlerinden bilgiler alan Başkan Fadıloğlu, çocuk ve genç yaştaki öğrencilere yönelik düzenledikleri sportif faaliyetler ve geleneksel çocuk oyunları etkinlikleriyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Spor okulları eğitimlerinde ve yürüttüğümüz sportif projelerde çalışmaların sürekliliğine büyük önem veriyoruz. Özelikle küçük yaştaki öğrencilerimizin spor yapma alışkanlıkları kazanmaları adına gerek eğitim-öğretim yılı içerisinde gerekse de tatil dönemlerinde yürütülen sportif çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Branşlaşma yaşı öncesinde çocuklarımızın sportif faaliyetlere olan fiziksel yatkınlıklarını arttırmak, onları mental anlamda sportif faaliyetlere hazırlamak adına oyun formatında bir içerikle uygulama çalışmaları spor merkezlerimizde, okullarımızın bahçelerinde ve alışveriş merkezlerinde oluşturulduğumuz spor alanlarında ve parklarımızda yıl boyu devam edecek. Uzmanlarımız, hareketsiz yaşamın olumsuz sonuçlarına her fırsatta dikkat çekiyorlar. Halk arasında aşırı şişmanlık olarak bilinen obezite, hareketsiz yaşam ve dengesiz beslenmenin sonucunda ortaya çıkıyor. İmkanlarımız doğrultusunda hareketsiz yaşamla mücadele edebilmek ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmek adına büyük çaba sarf ediyoruz. Geleneksel oyunlarla ve eğlenceli beceri koordinasyon parkurlarıyla tanışan çocuklarımız, ekran bağımlığından uzaklaşarak yaşıtlarıyla birlikte oyun oynama alışkanlığı kazanıyorlar. Öğrencilerimizi sportif faaliyetlere teşvik adına spor eğitmenlerimiz kadar,  sağlık çalışanlarımız kadar, velilerimize de büyük görevler düşüyor. Kış spor okulu çalışmalarımızda 2. dönem faaliyetleri başladı. Ben tüm öğrencilerimizi bir kez daha branşlara özgü spor okulu çalışmalarımıza davet ediyor, proje kapsamında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.”

 

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Gaziantep M1 Alışveriş Merkezinde, Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen geleneksel çocuk oyunları etkinliklerinin büyük ilgi gördüğünü ifade eden M1 AVM Müdürü Sait Can Gizir,  “Şehitkamil Belediyemiz, 1 yılı aşkın süredir alışveriş merkezimizi ziyaret eden miniklere yönelik geleneksel çocuk oyunları etkinlikleri ve sportif faaliyetler düzenliyor. Hafta sonları yoğun bir katılımla gerçekleştirilen faaliyetlerden daha fazla minik öğrencinin yararlanması ve çocuklarımızın spora olan ilgilerinin artmasını sağlamak amacıyla yarıyıl tatilini fırsat bilerek Önce Öğren Sonra Eğlen projesi çalışmalarını haftanın geneline yaydık. Ümit ediyorum ki gerçekleştirilen tüm bu çalışmalar daha zinde, sağlıklı ve mutlu bir neslin yetişmesine katkı sağlar” ifadelerini kullandı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi