zz_8mFY6.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Akademik Geriatri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Yaşlılarda Beslenme Geriatrik Bireyleri Bilinçlendirme ve Farkındalık Kampanyası” çerçevesinde Engelliler Daire Başkanlığı Aktif Yaşam Merkezi’nde bulunan yaşlılara beslenme ile ilgili bilgiler verildi.



1 Şubat 2018 Perşembe
Gaziantep

Aktif Yaşam Merkezi’nde bulunan 65 yaş ve üstündeki yaşlılara Gaziantep Üniversitesi ve Geriatri Derneği’nin yetkililer tarafından sunum eşliğinde doğru beslenme ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Ortalama 55 yaşlının katıldığı bilgilendirme toplantısında; Akademik Geriatri Derneği’nden Dr. Birkan İlhan, her 3 yaşlıdan 2’sinin bir öğünü atlayarak günlük iki öğün beslendiğini söyledi. Tek tip beslenmenin doğru olmadığını belirten İlhan, zayıf veya kilo almanın önemli olmadığını, kas erimelerine karşı yeterli ve zengin proteinli beslenilmesi gerektiğini kaydetti.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı Başkanı Zeynel Abidin Öztürk ise, yaşlılarda kas kaybı ve güçsüzlük, dengeli beslenme, egzersiz gibi konularda bilgiler verdi.

Proteinlerin hayvansal ve bitkisel proteinlerin olarak iki grubu ayrıldığını ifade eden Öztürk, yaşlılık döneminde yağ ve yağlı yiyeceklerin azaltılması gerektiğini kaydetti. Toplum olarak sebze ve meyve tüketimini az yaptığımızı hatırlatan Öztürk, şeker ve şekerli yiyecek ile içeceklerin de azaltılması uyarısında bulundu. Günde en az 8–10 bardak su içilmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, yaşlıların günde en az 2 litre su tüketmesi gerektiğini belirtti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi