ss_k7o4d.jpg

Çin Uluslararası Radyosu - Çin Başbakanı Li Keqiang, dün akşam Büyük Halk Sarayı'nda İngiltere Başbakanı Theresa May'la birlikte Çin-İngiltere İş Adamları Komisyonu'nun kuruluş toplantısına katılarak iş adamlarıyla bir araya geldi.



1 Şubat 2018 Perşembe
Dünya

İki lider, Çin ve İngiltere iş adamlarının yaptıkları konuşmaları dinledi. Başbakan Li, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin "hız şeridi"ne girildiğini, çift yönlü yatırımların genişletildiğini, ikili ticaretin daha sağlıklı ve dengeli bir yönde gelişmekte olduğunu ifade etti.

Li, günümüzde dünya ekonomisinin yeniden canlanması durumunda, Çin-İngiltere İş Adamları Komisyonu'nun kurulmasının ikili işbirliğinin derinleştirilmesinde daha yararlı olacağını belirtti. Çin ekonomisindeki sürekli dönüşümle birlikte Çin-İngiltere ekonomik ve ticari işbirliğinin daha geniş alanlara sahip olduğuna dikkat çeken Li, iki tarafın dışa açılan ve kapsayıcı tavırla işbirliğini geliştirerek serbest ve adil ticaret arasındaki dengeyi koruyarak çift yönlü dışa açılma içinde ortak kazancı gerçekleştirmesi gerektiğini savundu.

Li Keqiang, reform ve dışa açılmanın derinleştirilmesiyle Çin'in yabancı işletmelerin Çin piyasasına giriş prosedürlerini iyileştireceğini belirtti. Li, Çin'in aynı zaman İngiltere'nin Çin işletmelerinin yatırımına yönelik uyguladığı denetimlerin daha adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi arzusunu dile getirdi. Li, Çin'in iki ülkenin işletmelerinin aralarındaki karşılıklı yarara dayalı işbirliği için önerilerde bulunarak, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğine yeni bir dinamik katmalarını beklediğini kaydetti.

Theresa May, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasından sonra dışa açılmayı koruyacağını, İngiltere ve Çin arasında daha kapsamlı ekonomik ve ticari ilişkiler oluşturulacağını, iki ülke arasındaki yeni bir işbirliği döneminin açılacağını ifade etti. May, iki tarafın "küresel İngiltere" ve "küresel Çin"i ortaklaşa inşa ederek iki ülke ve iki halka iyilik yaratması arzusunu dile getirdi.

Çin ve İngiltere'den finans, enerji, telekomünikasyon, otomobil, ilaç ve ulaştırma gibi alanlardaki 30 işletmenin temsilcileri toplantıya katıldı. İş adamları, Çin-İngiltere ekonomisi ve ticareti, yatırım, piyasaya giriş, inovasyon işbirliği, fikri mülkiyet haklarının korunması ve üç taraflı işbirliği gibi konular üzerinde detaylı fikir alışverişinde bulundular.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi