ss_y1jYi.jpg

CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, “Bir yere 1.2 milyon fiyat belirlediniz. Kişi mahkemeye gitti ve bilirkişi gelip 8 milyon TL belirledi. Sonradan belediye o parayı o kişinin hesabına yatırdı. Her vatandaş gidip dava açamayabilir” şeklinde konuştu.



1 Şubat 2018 Perşembe
Gaziantep

Şahinbey Belediyesi Meclisi Şubat ayı 1. Birleşim toplantısı Şahinbey Belediyesi Başkan Vekili Birol Ülger başkanlığında gerçekleştirildi. Belediyenin kentsel dönüşüm kapsamında vatandaştan ucuza ev aldığını söyleyen CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, “Bir yere 1.2 milyon fiyat belirlediniz. Kişi mahkemeye gitti ve bilirkişi gelip 8 milyon TL belirledi. Sonradan belediye o parayı o kişinin hesabına yatırdı.   Her vatandaş gidip dava açamayabilir” şeklinde konuştu.

Şahinbey Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu,  Şahinbey Belediyesi Başkan Vekili Birol Ülger başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen meclisin ilk bölümünde belediye Başkanvekili Birol Ülger’in belediye faaliyetlerine ilişkin yaptığı sunum sırasında söz alan CHP Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Şahinbey Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında vatandaşlardan ucuz fiyata ev aldığını söyledi. Kalkan, “Belediye kentsel dönüşüm kapsamında 7 bin 400 kişinin evini aldı. Kaç kişi belediyeden ev aldı? Bu rakam belli mi? Şehreküstü’de bir yere 1.2 milyon fiyat belirlediniz. Kişi mahkemeye gitti ve bilirkişi gelip 8 milyon TL belirledi. Sonradan belediye o parayı o kişinin hesabına yatırdı.   Her vatandaş gidip dava açamayabilir. Bu konuda şikayetler var” şeklinde konuştu.

“MAHKEME KARARI NEYSE ONU UYGULUYORUZ”

Kalkan’ın sözlerine ilişkin konuşan Şahinbey Belediyesi Başkan Vekili Birol Ülger, “Bizden talep eden kişiler alıyor ama başka mahalleden ve semtten almak istiyorsa bir şey yapamıyoruz. Belki birkaç kişi evini değerini bulmadığını söyleyebilir. O zaman da kişi mahkemeye gidiyor. Mahkeme kararı ne ise onu uyguluyoruz” diye konuştu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi