dd_ChB7I.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te engellilere yönelik istihdamı arttırmak amacıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü birlikte korumalı işyeri sistemini kuracaklarını bildirdi.



4 Şubat 2018 Pazar
Gaziantep

Büyükşehir Belediyesi tarafından down sendromlu çocukların sosyal hayata katılımı ve kendilerine güvenlerini kazanmaları amacıyla kurulan Mutlu Kafe, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı. Kafede down sendromlu 8 çocuk, garsonluk yapacak, müşterilerle sohbet edecek, sosyal iletişimlerini geliştirecek.

ÇALIK: ENGELLİ BİZİMLE ENGELİNİ FARK ETTİ

Masal Parkı içerisindeki Mutlu Kafe’nin açılış törenine katılan AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 2002 yılına kadar sosyal devlet anlayışının olmadığını savunarak, “Bir engelli kardeşimiz bana, ‘2002’de hiçbir sorunum yoktu’ dedi. Ben çok şaşırdım 2002’de sorun olmaz olur mu? Her şey sorundu. Engellinin de sorunu çoktu. Ama engelli kardeşimizin cevabı şuydu: ‘2002’de ben evden dışarı çıkamıyordum. Dışarıya çıkamadığım için ne kadar engellendiğimin olduğunun farkında değildim. Ulaşımdaki engelleri göremiyordum. İstihdam edilmenin ne olduğunu bilmiyordum. Eğitim alabileceğimi okula gidebileceğimi bilmiyordum. Sadece ve sadece evlere hapsedilmiştik. Siz bize eğitebilmeyi, eğitilmeyi, ulaşabilmeyi ve ulaştırmayı erişimi bize öğrettiniz. En önemlisi de bizi istihdam ettiniz. Şu an 55 bin engellimizi hükümetimiz istihdam etmiş vaziyette. Özel sektörle birlikte engelli istihdam rakamımız 150 bini aştı. Nasip olursa bu sene de 5 bin engellimizi görevlerine başlatacağız. Kadrolarını alacağız.

GAZİANTEP’TE GÖNÜL ADIMLARIMIZI ATTIK

Cumhurbaşkanımız partimizin kuruluşunda ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi ve o günden bugüne verdiği talimatlarla sosyal devleti inşa etmek için mücadele ettik. Hem Türkiye adına mücadeleler verdik, hem de yerelde mücadelelerimize devam ettik. Engellilerimizin önündeki bütün engelleri kaldırmak ve bütün engeller adına mücadele etmek temel hedefimiz oldu. Onları yaşatmak, onları eğitmek, onları ulaştırmak ve onları istihdam etmek en önemli hedeflerimiz içerisindeydi. Şimdi bugün Gaziantep’te gönül adımlarımızı attık. Güzel evlatlarım benim meleklerimin çalışacağı, 8 çocuğun istihdam edileceği kafenin adı; Mutlu Kafe. Mutlu kafe Gaziantep’e yakışan bir isim olmuş sebebine gelince verilere baktığımızda Gaziantep yüzde 80 oranında mutlu bir şehir. Şükreden bir şehir. Ben gazi şehrimize bu mutluluğu bize yaşattığı için teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

ŞAHİN: ÖZGÜR PROJELER ÇOK ÖNEMLİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yola çıkarken ‘herkes mutlu ve huzurlu olmadıkça bizler mutlu ve huzurlu olamayız. Toplumdaki engelli engelsiz tüm kardeşimizi kalkınmanın bir parçası yapacağız’ dedik. Kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaparken özellikle engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmanın ne kadar zor olduğunu engelin elde, ayakta, gözde, kulakta olmadığını, engelin yaşarmayan gözde hissetmeyen kalpte, olmayan vicdanda olduğunu gördüm. Engelli tanımını değiştiriyoruz. Yüreğinde azıcık insan sevgisi varsa herkes bizim kardeşimizdir. Engellisiyle engelsiziyle hepiniz birinci derece vatandaşımızsınız. 16 yıl boyunca eğitim, sağlık, istihdam ve ulaşılabilirlik adı altında dört ana konuda çok önemli çalışmalar yaptık. Engellilerle ilgili sorunları engellilerimize soruyoruz. Konuşmuyoruz onları dinliyoruz. Gönül adımları atıyoruz. Geldiğimiz noktada duramayız. Kendi kendimizi yenilememiz daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Özgür projeler çok önemli, engellilerle ilgili eğitim desteği sağlıkta dönüşüm, ama en önemlisi istihdam gençlerimizi istihdam sistemine katmamız lazım. Kafa zehir gibi azıcık elinde, kulağında, gözünde bir engel varsa onları dışlamaktansa bir uzvu zehir gibi çalışıyorsa o zenginliktir, diğer yönleri eksiklik değildir. Onların gücünü, gülümseyen yüzünü sistemin bir parçası haline getireceğiz.

TÜM DEZAVANTAJLI GRUPLARA DOKUNUYORUZ

Engelli çocuk sahibi olan anne baba olmak çok zor, ben de bir anneyim ne kadar canınızın yandığını biliyorum. Sizin canınız yandıkça bizim canımız yanar. Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü birlikte korumalı işyeri sistemini kuruyoruz. Bakanlığım zamanda yasasını çıkardık ama uygulaması olmadı. Engelliler Daire Başkanlığını kuran ilk büyükşehir belediyesiyiz. Başına da bir engelli arkadaşımızı koyduk ve çözüm üreten bir başkanlık oldu. Korumalı işyeri sistemini Allah’ın izniyle ilk biz kuracağız. Bu sistem zihinsel engelliler için, down sendromlu yavrularımız için, otistik çocuklarımız için çok önemli. Hepsi bizim için bir güzellik ve zenginliktir. Azıcık dokundukça fırsat verince muhteşem işler ortaya çıkıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve İŞKUR en büyük gücümüzdür. Topyekûn çok çalışarak toplumdaki tüm dezavantajlı gruplara dokunuyoruz. 2 milyon sağlıklı huzurlu, emniyette ve mutlu olmasını istiyoruz. Ümmet için millet için bu dalga dalga yayılmasını arzuluyoruz” dedi.

Konuşmaların andından Down Kafe’nin açılış kurdelesi kesildi, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çalık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, kafeyi gezdi, müşterilere yemek servis etti.

Programda down sendromlu çocuklardan kurulu mehter takımı “Ceddin deden” parçasını seslendirdi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi