aa_9CAgJ.jpg

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu şehrimize “GAZİ” unvanı verilişinin 97. yıl dönümünü kutladı.



7 Şubat 2018 Çarşamba
Güncel

 

HIDIROĞLU:  DÜNYADA GAZİANTEP “GAZİ”LİK UNVANI ALAN TEK ŞEHİR”

 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Antep halkının düşman önünde eğilmeyerek dünyaya örnek olacak bir mücadele sergilediğini belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurtuluş için adeta destan yazan Antep halkını ‘GAZİ’ unvanı ile taçlandırmıştır. O kahramanların torunları olarak bizler de bugün farklı alanlarda mücadele ederek onlara layık olmaya çalışıyoruz” dedi.

Gaziantep’e “GAZİ”lik unvanı verilişinin 97. yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlayan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu,  “8 Şubat şehrimizin şanlı mücadelesini taçlandıran GAZİ unvanını bihakkın liyakat kesp ettiğimiz önemli bir gündür. Mücadeleden geri durmayan, zorluklara direnen Gaziantep dün olduğu gibi bugün de üreterek, çalışarak, ekonomiye katkı sağlayarak örnek olmaya devam ediyor” dedi.

Dünyada “GAZİ” unvanı alan ilk ve tek kentin Gaziantep olduğunu vurgulayan GTO Başkanı Hıdıroğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Alın teriyle ıslanmış, umutla yeşermiş vatan toprağını işgalcilere teslim etmemek için canını feda eden, şehir bombardıman altındayken “Vatanım ve hürriyetim” diyebilen insanımızın dayanışması akıllara durgunluk veren, özverili bir mücadelenin ürünüdür.

Antep savunması yürekleri yurt sevgisiyle dolu bir avuç Anteplinin gerçekleştirdiği inanılması güç bir mücadeledir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda efsaneleşen Antep ve Anteplilerin direnişi yurdumuzun her yerindeki mücadele ve direnişlere örnek olmuştur.

Geçmişi şanlı başarılarla dolu olan Gaziantep, bugün aynı başarıyı ülke ekonomisine sağladığı katma değerle göstermekte ve ulusumuza moral kaynağı olmaktadır.

GTO ailesi olarak atalarımızın açtığı yolda yürüyen, şehrine değer katan, çalışan ve üreten herkesi kutluyoruz. Gaziantep geçmişte olduğu gibi bugün de ekonomik, kültürel ve sosyal alanda gösterdiği başarıyla gelişmişliğin ve modern hayatın beşiği olmaya devam etmektedir.

Bizler de bu ülkenin bağımsızlığı için beraberliğimize, millî tarihimize, millî kültürümüze ve millî servetimize sahip çıkarak gelecek nesillere daha büyük bir Türk Devleti bırakmalıyız. İlimize “Gazi”lik unvanı verilişinin 97’nci yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu mücadelede canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi