aa_UO1U7.JPG

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından Gaziantep’e Gazilik unvanı verilişinin 97. yıl dönümünde “Canıyla Tarih Yazanların Torunları Kanıyla Hayat Kurtarıyor” sloganı ile ikincisi gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına katılanlara “TÜRK BAYRAĞI” hediye edildi.



9 Şubat 2018 Cuma
Gaziantep

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Kızılay Gaziantep Şubesi işbirliği ile organize edilen Kan Bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü.

GTO hizmet binasında gerçekleştirilen organizasyon şenlik havasında geçerken kampanyada 205 ünite kan bağışı yapıldı. Oldukça renkli geçen kampanyaya Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu başta olmak üzere GTO Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri, Komite üyeleri, GTO personeli ile duyarlı vatandaşlar katıldı. 

 

HIDIROĞLU “KAN VERMEK ORGAN BAĞIŞI KADAR ÖNEMLİ”

 

Gaziantep’e Gazi’lik unvanı verilişinin yıl dönümü münasebetiyle GTO ve Kızılay Gaziantep Şubesi organizasyonu ile gerçekleştirilen kampanyayı değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Bir damla kan hayat kurtarır. Bu nedenle Oda olarak sosyal sorumluluk anlayışıyla böyle kampanyalar düzenlemeye önem veriyoruz” dedi.

Toplum olarak kan bağışı konusunda duyarlı olmak gerektiğini kaydeden GTO Başkanı Hıdıroğlu, organizasyon sonrasında yaptığı açıklamada, “Kan toplama ve dağılımını sağlamada Türk Kızılayı ulusal değil uluslararası bir markadır. Kızılay, – o zamanki adıyla Hilal-i Ahmer - İstiklal Savaşı’nda dahi kan ihtiyacının karşılanmasında önemli sorumluluklar üstlenmiştir. Kış aylarında kan temininin zorlaşması nedeniyle bu dönemlerde düzenlenen kampanyalar çok önemli. Önemli olan bu konudaki farkındalığı ve bilinci artırabilmemiz” şeklinde konuştu.

Geçen yıl düzenlenen kampanyada 150 ünite kan toplanırken, bu yıl 205 ünite kan toplandığını vurgulayan, kan bağışında bulunan ve kampanyaya destek veren herkese teşekkür eden GTO Başkanı Hıdıroğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Kan bağışlayan ve kampanyaya destek olan herkese şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyorum. Kan verme organ bağışı kadar önemli. Bilinçli bağışçılarla birlikte Gaziantep ülkemizde kan bağışı toplamada ilk beş arasında yer alıyor. Kan verip bir hayat kurtarmanın manevi değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kan bağışında hedefimize ulaştık”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi