aa_GO17W.jpg

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Türkiye, üretim çeşitliliği ve ürün yelpazesinin fazla olduğu tekstil sektöründe, dünyada söz sahibi konumundadır” dedi.



11 Şubat 2018 Pazar
Gaziantep

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden tekstilin geleceği için moda ve tasarıma öncelik verip, markalaşmaya yönelmesi gerektiğine vurgu yapan Konukoğlu, 14-17 Şubat tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenecek 7’inci. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı’na (PENTEX)  ilişkin değerlendirme yaptı.

Fuarların, sektörlerin gelişmesi, ürünlerin tanıtılması ve sanayinin gelişip kalkınması için fırsat olduğunu anlatan Konukoğlu, Gaziantep’te düzenlenen fuarların, bölge açısından da büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

“Beyaz altın” olarak tanımlanan pamuğun tekstilin mihenk taşı ve Gaziantep sanayisine yön veren önemli sektör olduğunu kaydeden Konukoğlu, “İhracatçılarımız ve üreticilerimiz güçlü Ar-Ge çalışmalarıyla, yurtiçi ve yurtdışı piyasalarındaki eğilimleri yakından takip ederek, katma değeri yüksek ürünlerle pazar paylarını daha çok artırabilirler. Fuarlar bu anlamda çok önemli görev üstleniyor” diye konuştu.

 

FUAR HAKKINDA

 

GSO, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği ve KOSGEB destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından organize edilen, 7’inci Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX), 14 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 15.00’de kapılarını ziyaretçilerine açacak. Fuarın açılışına, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katılacak.

Ülkemizde ve Gaziantep’te istihdam alanı en geniş sektörler arasında yer alan penye ve tekstil sektörünü bir araya getirecek fuara başta Gaziantep olmak üzere; Adana, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Mersin, yurtdışından ise Japonya, Yunanistan ve Çin’den firmalar katılacak.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi