aa_e3CZf.JPG

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) personeli “Bir Dileğim Var” Platformu tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projesine katkı sağlayarak kullanmadıkları elektronik cihazları lösemi hastası çocuklar için bağışladı.



15 Şubat 2018 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) personelince kurulan “Sosyal ve Toplumsal Faaliyet Kulübü” farklı konularda projeler geliştirmeye ve kampanyalara destek olmaya devam ediyor.

Kızını lösemi hastalığı sonucu kaybeden Oyuncu Alper Türedi’nin öncülüğünde kurulan “Bir Dileğim Var” platformuna destek veren GTO personeli, kullanmadıkları cep telefonu, diz üstü bilgisayar ve tabletleri hem geri dönüşüme kazandırmak hem de lösemi hastası çocukların hayallerini gerçekleştirmek üzere bağışladı.

GTO personeli tarafından kampanyaya destek kapsamında bağışlanan atıl durumdaki elektronik cihazları “Bir Dileğim Var” Platformu adına teslim alan Oyuncu Alper Türedi, Gaziantep Ticaret Odası personeline duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

“Bir Dileğim Var” platformunun çalışmaları hakkında bilgi veren Oyuncu Alper Türedi, kampanyanın amacının kullanılmayan cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve tablet gibi elektronik cihazları hem geri dönüşüme kazandırmak hem de lösemi hastası çocukların hayallerini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Türedi, kampanyanın gelirinin kullanılmayan elektronik cihazlardan sağlandığını ve kampanyanın diğer bir amacının da lösemi tedavisi gören çocukların aileleri için konukevi yaptırmak olduğunu belirterek, “Bu kampanya ile hasta miniklerin dileklerini gerçekleştirmenin yanında miniklerin anne-babaları için tam teşekküllü bir konuk evi yaptırmak istiyoruz. Aynı zamanda geri dönüşüm yoluyla çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz. Eski bir cep telefonu bir dileğin gerçekleşmesine vesile olsun istiyoruz. Gönüllülerin çalışmayan veya kullanmadıkları cep telefonu, dizüstü bilgisayar, tablet gibi elektronik eşyalarını bağışlamasını istiyoruz.  Evlerde kullanılmayan ortalama 8 milyon kadar cep telefonu olduğu tahmin ediliyor. Kampanya için telefon veya tabletlerin bozuk, çok eski model veya kırık dökük olması fark etmiyor. Bu aletler geri dönüşüme girdiğinde içlerinden bakır paladyum, altın ve gümüş gibi madenler ayıklanıyor. Bu madenler toplanıp satılıyor. Böylece çevreye de duyarlı bir iş ortaya çıkıyor” dedi.

GTO Genel Sekreter Vekili Figen Çeliktürk, kampanyaya katılarak miniklerin hayallerinin gerçekleşmesine katkı sağlamaktan ve topluma faydalı önemli bir çalışma yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi