aa_Uon0R.jpg

Ressam Asuman Barka Sevdinli’nin, Sanko Sanat Galerisi’nde “Döngü-II” adıyla açtığı 5’inci kişisel resim sergisi, 23 Şubat’a kadar gezilebilecek.



19 Şubat 2018 Pazartesi
Gaziantep

Resimlerini Adana’da evinde bir oda ve balkonu kapatıp oluşturduğu atölyede tuvale aktaran Sevindili, atölyenin evinde olmasının, istediği zaman resim yapabilmesine olanak sağladığını söyledi.

Resim yapmaya 1998 yılında amatör ve hobi olarak başladığını, tuval üzerine karışık boya tekniği kullanarak resimlerimi yaptığını belirten Sevindili, “Resim yapmayı bir insanın kendini ifade etme durumu, hayata dair duygu düşüncelerin aktarılması olarak görüyorum” dedi.

Resimlerinde kumaş kabartma (kumaşın üzerine boya gibi sürülür, ütülenince kabarır) ve inşaatlarda kullanılan macun ve boyalar kullandığını anlatan Sevindili, tuvallerini kendisinin hazırladığını, duygumu ve düşüncesini hangi malzeme ile yapabilecekse onu kullandığına vurgu yaptı.

“Resimlerimde yapmak istediğim bugünkü yaşamı sorgulamak. Amacım; Anadolu’da yaşamış ve miras kalmış olan kültürü tanıtmak, araştırmak, öğrenmektir” diyen Sevindili, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizi biz yapan değerleri anlamak ve anlatmaktır. Bu yüzden Anadolu’da yaşamış kültürlerin kendilerini ifade etmekte kullandıkları semboller, figürler ve benzeri şeylerden yola çıkarak oluşturduğum kompozisyon ve sembollerle bugüne ait insan yaşamını ilgilendiren görüşlerimi ve duygularımı resmediyorum.”

Sevdinli’nin 27 eserinin yer aldığı sergi, Sanko Sanat Galerisi’nde, 23 Şubat’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

 

ASUMAN BARKA SEVDİNLİ

 

Sanatçı, 1974 yılında İzmir Kız Lisesi’nden mezun oldu, 1998’de Ahmet Akata ile resim çalışmalarına başladı. 2003 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümünde lisans eğitimine başladı, 2007’de Çukurova Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Muzaffer Tire Atölyesinden mezun oldu.

2001-2017 yılları arasında üçü Adana’da, biri İzmir’de olmak üzere dört kişisel sergi açtı, 1998-2017 döneminde Mardin, Gaziantep, Kahramanmaraş, İstanbul, Adana, Ankara ve Mersin’de seçilmiş 18 karma sergiye katıldı. 2007-2014 yılları arasında Adana Galeri Altan’da sergi düzenleyen sanatçı, Adana Petrol Ofisi İlköğretim Okulu’nda iki yıl gönüllü öğretmenlik yaptı.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi