aa_Uv103.jpg

Beşiktaş JK Divan Kurulu’nun 2018 yılı 1. Olağan Toplantısı, Vodafone Park’ta gerçekleştiriliyor.



24 Şubat 2018 Cumartesi
Spor

Toplantıya; Başkan Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ile Divan Kurulu Üyeleri katıldı.
Toplantının açılışının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Bizim stadımız Allianz Arena’dan çok daha güzel. Bayern Münih  maçında bir şanssızlık yaşadık. Kimse moralini bozmasın. O gün bir yol kazası oldu. İktisadi olmayan bir şeyin yaşaması mümkün değil. Beşiktaş iktisadi olarak daha güçlü olmazsa yarın Beşiktaş, Beşiktaşlılar'ın olmaktan çıkar. Borcu yönetmek serveti yönetmekten daha zor ve önemlidir. Bu kadar yüksek borca yüksek faiz ödeyecek olursak gayrimenkulleri dönem faiz borcuna veririz. Kulüpte tasarruf yapılabilecek birçok kalem olduğunu görüyoruz. Özel bankaların faiz sarmalından kurtulmalıyız. Zorlukları aşabilecek büyük bir camia olduğumuzu unutmamalıyız.”
Divan Kurulu Toplantısı’nda bir konuşma yapan Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:
“Sözlerime Afrin’de şehit düşen askerlerimize rahmet dileyerek başlamak istiyorum. Umarım bir an evvel huzurlu günler gelir. Yakın dönemde birçok Beşiktaşlı büyüğümüzü kaybettik. Allah onlara rahmet eylesin. Çok uyumlu bir Divan ve Denetim Kurulu çalışması görüyoruz. Geldiğimizden beri borç yönetimiyle uğraşıyoruz. Devraldığımız kulübün mali durumu unutularak bugüne bakılmasın. İflasın eşiğine gelmiş bir Beşiktaş kulübü vardı. Gelir elde etmek için yatırım yoktu. Sürdürülebilir borç olsaydı biz bugün burada olmazdık. Bütçeyi büyütmek için gelirleri artırdık. Borçları çevirip, yatırımları yapıp ondan sonra Beşiktaş’ın mallarını satan adam olarak tarihe geçmek istemiyorum. Biz ileride çocuklarımıza bir isim bırakmak için çalışıyoruz. Borcu yüzdürmek için stat yaptık, Kartal Yuvası gelirlerini artırdık, sponsorluklar imzaladık. Marka değerimizi yükselttik. Biz sadece Beşiktaş’ın mali problemlerini çözmek için değil, aynı zamanda başarılar yaşamak için geldik. Beşiktaş’ın itibarı yerindedir. Bir yandan 'cimri' deniyor, bir yandan da 'Beşiktaş’ın parasını düşüncesizce harcayan adam' deniyor. Kimseye yaranamıyoruz. Bizim yönetim olarak gayrimenkul satılması yönünde bir arzumuz yok. Geçen sene Futbol A.Ş. kar elde etti. Bu sene planımız yine kar elde etmek olacak. Ana rakiplerimiz zarar ediyor, biz ise kar elde ediyoruz. Bir başarı varsa tüm camianın başarısıdır. Bütçe yönetimi konusunda kontrol mekanizması kurmamız gerekiyor. Beşiktaş itibarlı bir kulüptür. Bu yönetim, borcu yönetme konusunda büyük bir başarı elde etmiştir. Tüzük tadili yapmak istiyoruz. Mali Genel Kurul'dan önce tüzük tadili yapmayı planlıyoruz. 
Futbol Takımımız, şanssız bir sonuç aldı. Ummadığımız bir sonuç oldu. İstanbul’daki maçta Bayern Münih’i yeneceğimize inanıyorum. Bu hoca ve bu takım stadı olmadan şampiyon oldu. Geçen sene ikinci şampiyonluğu kazandı. UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final oynadı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde namağlup gruptan çıktı. Hocamıza ve takımımıza sahip çıkmalıyız. Şampiyonluğun geleceğine inanıyorum. Elimizdeki tüm sermayemiz namus ve dürüstlük. Bizi birbirmize düşürmeye çalışanlara karşı mücadele ediyoruz. Biz görev yaptığımız tüm hocalarla sözleşme sonuna kadar birlikte olduk. Beşiktaş yeni hoca arıyormuş. Başka hoca ile konuşuyormuşum. Konuşulanların hiçbir tutar yanı yok. Ayıptır. Biz Şenol Güneş ile 2 senelik sözleşme yaptık. Bunu içimizde köpürten insanlar var. Buna üzülüyorum. Şenol Güneş dünyanın en namuslu, en çalışkan insanı. Beşiktaş bizim takımımız. Göreceksiniz bu sene de hep beraber şampiyon olacağız.
Herkes başarı istiyor. Bu sezon basketbolda önemli başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum. Takımımıza destek olalım. Amatör şubelerde zarar ediyoruz. Devletimiz kulüplerin üzerindeki amatör branşlar yükünü üstleniyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Gençlik ve Spor Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak’a teşekkür ediyorum. Amatör şubeler için devrim niteliğinde bir yasa çıkacak.
Pendik Tesisi’ni yeniledik, önümüzdeki ay açacağız. Harika bir tesis oldu. Tesisin adı Gazi Akınal olacak. Beşiktaş’a hayırlı olsun. Fulya’yı yeniden bir çarşı haline getirmeliyiz. 3-4 milyon dolarlık yatırım yapmamız lazım. 4.5 milyon dolar kira kaybımız var. Tekrar orayı canlandırmak için yatırım yapılması gerekiyor. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nin arkasındaki araziyi bir türlü alamamıştık. Mart ayı içinde araziyi teslim alacağız. Ümraniye’ye futbol akadamesi kuracağız. Gücümüz yerindeyken Beşiktaş’ın birçok problemini çözmek istiyoruz. Akatlar’da salon yapmak için yasal izin çıkmak üzere. Müthiş bir tesis yapacağız. 
Olmayan parayla yapılan stat için bana ve arkadaşlarıma yapılan ithamlar bizleri üzdü. Sponsor inşaatı yapacak ve sonrası beraber işleteceğiz. 12 bin kişilik çok amaçlı salon olacak. Tüm amatör branşların çalışma yapabileceği bir kompleks olacak. 
Kartal Yuvası’nda önemli işler yaptık. 500 bin hedefini bu sezon yakalayacak gibi gözüküyoruz. 130 milyon TL ciro yapacak Kartal Yuvası. Kartal Yuvası çığ gibi büyüyor. Taraftarlarımıza, Hüseyin Mican’a ve Serdıl Gözelekli’ye teşekkür ediyorum. 
İletişim ve pazarlamada çalışmalarımız devam ediyor. Uzakdoğu’ya gideceğiz. 100 milyon taraftar projemiz var. Avrupa ekipleri bu işe 20 yıl önce başladı. Marka değerimizi ve taraftar sayımızı artırmak ile yüksek bedelli sponsorluk anlaşmaları imzalamak için bu çalışmaları yapıyoruz. Yakında dünya çapında bir şirketle sponsorluk anlaşması imzalayacağız. 
Sosyal medyada büyüyoruz. Yaklaşık 12 milyon kişiye sosyal medya üzerinden ulaşıyoruz. İletişim konusunda Türkiye’nin bir numarasıyız. 
Bayern Münih gol attığında çalınan şarkıyı rakibimiz kullanıyor.  Bunlar Türk futboluna yakışmıyor. Bana da 'biz de Vardar Ovası' şarkısını çalalım' diyorlar. Biz, Türk takımının Avrupa'da yenilgisinden medet umacak bir kulüp müyüz? Beşiktaş böyle acizlik yapar mı? Beşiktaş, rakibinin aczinden medet uman bir kulüp değildir. Maçtan önce hakemleri baskı altına almak için açıklamalar yapılıyor. Hakemler kimsenin baskısı altına girmemeli. Benim hocamın hakemlere ya da Türk sporuna karşı bir açıklaması yokken başkan bir hocaya ceza vermek için bizim hocamıza ceza verilemez. 
Dedikoduyla habercilik yapılmaz. Elinde belgesi olup da konuşmayan namerttir. Sahte hesaplarla Beşiktaş yönetimini yıkamazsınız. Aramızda itilaf olmuyor mu, oluyor... Sizin evinizde olmuyor mu? Bu hayat. Bu demek değildir ki, biz Beşiktaş'ın aleyhine çalışan kişileriz. Bizim hiç öyle bir durumumuz yok. Her konuyu, her şekilde anlatmak zorunda mıyız? Beşiktaş'ın kemik gibi çalışan bir yönetim kurulu var. Beşiktaş düzgün çalışan bir yönetim kurulu var, onlara teşekkür ediyorum. Bunlar aile içerisinde olabilecek şeylerdir.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi