ss_GpdbW.JPG

"Milli sanayiye, işçiye, çiftçiye düşmanlık yapanları hiçbir ittifak kurtaramayacak!"



24 Şubat 2018 Cumartesi
Gaziantep

Hükümetin, 14 şeker fabrikasını satma hazırlığına tepki gösteren CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici "Milli sanayiye, işçiye, çiftçiye düşmanlık yapanları hiçbir ittifak kurtaramayacak" dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu üyesi CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici yaptığı açıklamayla hükümetin 14 şeker fabrikasını satma girişimine sert tepki gösterdi. Ekici, iktidara geldiği günden bu yana milletin alınteriyle kurulmuş iktisadi varlıkları haraç mezat satarak yol alan iktidarın, aynı sorumsuz politikaları sürdürme ısrarını 'gayrı-milliliğin tescili' olarak niteledi. AKP iktidarının, başını uluslararası kartellerin çektiği nişasta bazlı şeker(NBŞ) lobisinin, pancardan şeker üretiminin yok edilmesi amacıyla atılmasını istediği her adımı attığını vurgulayan Ekici şu tespitlerde bulundu:

"AKP iktidarı, milli olan bütün değerlere ve varlıklara düşmanlık etme alışkanlığından vazgeçmemiştir. Şeker fabrikalarımız, en milli varlıklarımızdır. O fabrikaları, bu millet yarattı. Onbinlerce işçiye ekmek kapısı oldu, yüzbinlerce pancar üreticisi aileye aş verdi. Bu fabrikaları özelleştirme adı altında yok etmeye kalkışmak, ülkemizin şeker pazarını, kökü dışarıda NBŞ lobisine teslim etmek millete ihanettir. Bu ihanetin, bugünlerde millilik ve yerlilik konusunda mangalda kül bırakmayanlar tarafından gerçekleştirilmesi ise bu iktidarın sahtekarlığını ortaya koymaktadır. Milli sanayiye, işçiye, çiftçiye düşmanlık yapanları hiçbir ittifak kurtaramayacak!"

AKP iktidarının attığı bu adımla, milli olan bütün varlıkları yok etme alışkanlığından vazgeçmediğini bir kez daha ilan ettiğini kaydeden Ekici tek çözümün, gerçekten milli ve yerli bir ekonomi politikası yürütecek iktidar seçeneği yaratmakta olduğunu belirtti. NBŞ kotalarının en azından AB ülkelerindeki seviyeye düşürülmesi, şeker pancarı üretiminin ve şeker sektörünün desteklenmesi ve şeker fabrikalarının satışı yerine rehabilitasyonu programının ancak gerçekten yerli ve milli bir iktidar tarafından uygulanabileceğini ifade eden Ekici "bu programın tam tersini uygulayacağını ilan eden bir parti ve onun müttefikleri, bu millet karşı en büyük ihaneti gerçekleştiriyorlar" dedi. CHP'li Ekici, başta işçiler ve pancar üreticisi çiftiler olmak üzere, vatanını seven herkesi, milli sanayinin en stratejik kurumlarından biri olan şeker fabrikalarına sahip çıkmaya çağırdı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi