aa_xcS3r.jpg

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşınma kararına tepki geldi: ABD uluslararası hukuku çiğnemekte ısrar ediyor



24 Şubat 2018 Cumartesi
Güncel

Dışişleri Bakanlığ, ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşınma kararının ardından açıklama yaptı. Açıklamada 'Karar son derece kaygı verici' ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"ABD Yönetimi’nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Mayıs ayında Kudüs'e taşıyacağını açıklaması, uluslararası hukuku, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Kudüs’le ilgili kararlarını ve yerleşik BM parametrelerini çiğneyerek barış zeminini tahrip etmekte ısrar ettiğini göstermektedir.

ABD ne yazık ki bu kararıyla ahiren İstanbul’da toplanan İİT Olağanüstü Zirvesinin Sonuç Bildirisine ve akabinde BM Genel Kurulu’nda alınan karara yansıyan uluslararası toplumun vicdanının sesini duymadığını ya da daha vahimi, umursamadığını ortaya koymaktadır.

ABD’nin son derece kaygı verici söz konusu kararına karşı, Türkiye Filistin halkının meşru haklarının korunması için uluslararası toplumun ağırlıklı çoğunluğu ile birlikte çaba harcamayı sürdürecektir."






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi