aa_11rZ4.JPG

Telgraf gazetesi Gaziantep’te yaşayan başarılı hayat hikayeleri olan engellilerin hayat hikayeleri ve fotoğraflarının yer aldığı ‘Engelsiz Gaziantep’ sergisi açtı.



26 Şubat 2018 Pazartesi
Gaziantep

Gaziantep Telgraf gazetesi muhabirleri Okan Çelik ve Sedat Torun’un çalışmaları sonucu hazırlanan Gaziantep’teki başarılı engellilerin başarı hikayesinin bulunduğu sergi Büyükşehir Belediye Başkanı Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Gaziantep Şube başkanı Mehmet Yeter, GÖR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aysel,  Ak parti İl Başkan Yardımcısı Ayşenur Mirkelam, Şehitkamil Engelliler Derneği Başkanı Şükrü İnal ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın katılımıyla açıldı. Sergide özellikle birçok engele rağmen başarılı olmuş engellilerin hayat hikayeleri de yer alıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Çelebi sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, “Öncelikle engellilerle ilgili olan bu sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her alanda sergiler yapılıyor ancak engellilerle ilgili sergilerin çok az olduğunu ifade etmek istiyorum. Eskiden engelliler hep tüketen ve isteyen el olarak ifade edilirdi. Arkadaşlarla beraber bu sergiyi gezdik şunu gördük ki, fırsat verildiğinde engellilerin çok yol kat edecekler” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender telgraf gazetesine teşekkür ederek, “Özellikle telgraf gazetesine çok teşekkür etmek istiyorum. Çok önemli bir kaynak oluşturdular. Engellilerle ilgili bu tür çalışmalar az sayıdaydı. Ben bu sergide emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Telgraf muhabiri Okan Çelik ise, serginin Gaziantep’te bir ilk olduğunu söyledi. Sergide başarılı olan, hayata küsmeyen ve mücadele eden engellilerin hayat hikayelerinin fotoğraflarla süslendiğine dikkat çeken Çelik, “Bu sergiyi Gaziantepli gezmeli. Engellilere yönelik farkındalık oluşturma adına önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Engellilerin önlerindeki engellerin kaldırılmasıyla nasıl başarıya koştuğunu bu sergide anlattık” şeklinde konuştu.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi