aa_hkvl3.jpg

Çin Uluslararası Radyosu - Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Kore Yarımadası sorununu çözmek için ABD ile Kuzey Kore (Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti) arasında diyalog yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi.



26 Şubat 2018 Pazartesi
Dünya

Sözcü Lu Kang, olağan basın toplantısında, Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin iyileşmesi ve mevcut yumuşama eğiliminin korunması için tarafların çaba göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Sözcü, "Kore Yarımadası sorununa diyalog yoluyla barışçı çözüm getirilmesi için Kuzey Kore ve ABD'nin aktif adımlarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çinli sözcü Kuzey Kore'nin savaşın ayırdığı aileleri buluşturmak için yürüttüğü çalışmalarla ilgili olarak ise bölgenin yakın komşusu olan Çin'in, daima Güney ve Kuzey taraflarının ilişkilerini diyalog yoluyla düzeltmelerini desteklediğini kaydetti.

Sözcü, Çin'in taraflardan ikili ilişkilerin iyileştirilmesi, bölgesel barış ve istikrarın korunması için ele geçen fırsatları kaçırmayarak diyalog ve işbirliğini sürdürmelerini istediğini belirtti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi