aa_48Wly.JPG

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) Emek Kurs Merkezi’nde ‘Aşçı Çırağı ve Diksiyon’ eğitimi alan Ayten Deniz, iki yakın arkadaşı ile kendi işini kurdu.



27 Şubat 2018 Salı
Gaziantep

GASMEK, kadınların üretime katılması için yeni iş alanları oluşturuyor. İşte onlardan birisi de Ayten Deniz. Deniz, GASMEK’ten aldığı 6 aylık kurs ile kendi işini kurdu.

Kadınlara daha çok fırsat tanınması için özellikle kadınlara yönelik pozitif algının benimsenmesi konusunda GASMEK, hayatlara dokunmaya devam ediyor. GASMEK kursiyerlerini meslek sahibi yaparken aynı zamanda kursiyerlerine istihdam edilme ya da kendi iş yerlerine sahip olma fırsatı sunuyor, bunun en güzel örneği ise Ayten Deniz.

“GASMEK’te başarılı bir eğitim aldığını ifade eden Deniz, ”Meslek sahipleri, kariyerinde yükselmek isteyenler ya da benim gibi müşterilerle sürekli iletişim halinde olanlar için bu gibi eğitimleri almak şart. GASMEK’te eğitimimi tamamladım ve ‘etkili iletişim’ bilgisine sahip oldum. El lezzetime güveniyordum fakat yeni şeyler öğrenmek ve kendimi geliştirmek amacı ile ” Aşçı Çırağı” kursuna başladım. Kurs bittikten sonra arkadaşlarımla bir yemek salonu açmaya karar verdik. Burada ev yemekleri yapıyoruz çok güzel geri dönüşler alıyoruz ayrıca düğün, nişan, toplu yemek siparişleri alıyoruz. Üst katımız ise peçiç salonu, aileler gelip burada hoş vakit geçiriyorlar” değerlendirmesini yaptı.

GASMEK’in 7’den 70’e herkese eğitim fırsatı sunduğunu belirten Deniz, “Bence herkes bu fırsatı değerlendirmeli. Hanımlar evde oturmak yerine, GASMEK’te verilen ücretsiz kurslara katılabilir. Böylece hem özgüvenlerini tazelerler hem de bir meslek sahibi olabilirler. Bir kadın isterse her şeyi yapar. Kadınlar, iş hayatında büyük bir özveriyle çalışarak başarıya ulaşabilir. Kadınlar, liderliğin kapısını aralayan tüm özelliklere sahip. Başarı, şans eseri veya tesadüfi olarak kazanılmıyor” diye konuştu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi