ww_T2LH7.jpg

Çin Uluslararası Radyosu - Çin'in telekomünikasyon devi Huawei Pazartesi günü Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) şirkete göre türünün ilk örneği olan akıllı telefon tarafından kontrol edilen bir araç tanıttı. "Yol Okuyucu (Road Reader)" projesi kapsamında, engelleri tespit edebilen ve dışarıdaki uyaranlara tepki verebilen dönüştürülmüş bir Porsche Panamera'nın kontrolüne yardımcı olmak için bir “Huawei Mate 10” telefonu kullanılıyor. Araba, öğrenme ve koşullara göre doğru eylemi seçme kapasitesine sahip. Akıllı telefondaki kamera, yoldaki nesneleri tarayıp tanımlıyor ve bilgiyi aracın otomatik sistemlerine Wi-Fi yoluyla iletiyor. Huawei, aracın "akıllı telefonun belleği sayesinde kediler, köpekler, futbol topları ve bisikletler de dahil olmak üzere 1000 farklı nesneyi ayırt edebileceğini" açıkladı.



27 Şubat 2018 Salı
Teknoloji

Mobil Dünya Kongresinin açılışından önceki bir oturumda Huawei Carrier Business Group Başkanı Ryan Ding yapay zekanın önemini vurguladı ve "servis sektöründe  ve şebekelerde daha esnek hizmetler sunmak için yapay zekayı harekete geçirmenin" gerekliliğini belirtti. 

2,300 şirketin ürün ve hizmetlerini sergileyeceği 2018 Mobil Dünya Kongresi'ne yaklaşık 108.000 ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi