cc_Qk29o.jpg

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, İller Bankasının en borçlu iller sıralamasında 2. Sırada olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin borçlarını TBMM gündemine taşıdı.Gökdağ, borçları meclise taşıdı



28 Şubat 2018 Çarşamba
Gaziantep

Gökdağ, İçişleri Bakanı’na “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılından bu güne kadar yıllar itibariyle İller Bankasından aldığı kredi tutarları nedir?” diye sordu.

CHP’li Gökdağ, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin, İller Bankasının borçlu olan belediyeler listesinde 81 il arasında 821 Milyon TL borçla ikinci sırada yer aldığını, kentsel ihtiyaçların karşılanabilmesi amacıyla uluslararası standartlarda proje üretmek ve geliştirmek için İller Bankası'ndan alınan bu kredilerin kentin ihtiyaçlarına gerçekçi çözümler üretmek amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığının kamuoyunca bilinmesi gerektiğini söyledi.

 

İŞTE SORULAR

 

Gökdağ, İçişleri Bakanına, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılından bu güne kadar yıllar itibariyle İller Bankasından aldığı kredi tutarları nedir ? 2004 yılından bu güne kadar İller Bankasından alınan kredilerle yapılan projelerin her birine harcanan miktarlar nedir? Büyükşehir Belediyesinin İller Bankası borcundan hariç dış kaynaklı uluslararası kredi kuruluşlarından temin edilen kredileri var mıdır? Dış kaynaklı bu krediler hangi projelerde kullanılmıştır? Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşletmesinin iç ve dış kaynaklı borcu ne kadardır?” sorularını yöneltti.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi