a_31kd2.jpg

Halter Federasyonu’nun bu seneki şampiyonaya adını verdiği “1. Naim Süleymanoğlu Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası” Gaziantep'te başladı.



2 Mart 2018 Cuma
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde olimpiyat şampiyonu merhum halterci Naim Süleymanoğlu adına Kamil Ocak Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmaların seremonisi yapıldı.

Seremoni öncesi sporculara açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, rahmetli Naim Süleymanoğlu’nun büyük bir cesareti olduğunu ifade ederek, “Bir başarının sembolüydü. Uluslararası alanda ülkemizin adını ve al yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran çok önemli bir sporcuydu. Tabi onu anarken rahmetli Özal’ı da yâd etmemiz gerekiyor. Naim Süleymanoğlu arkasında izzet, şeref bıraktı, başarı bıraktı. Onunla gurur duyuyoruz. Böyle bir evlat yetiştirdiği için ailesini kutluyoruz. Böyle bir sporcuya sahip çıktığı için Turgut Özal’ı rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak bireysel ve amatör spora destek vermek için yola çıktıklarını aktaran Şahin, Gaziantep’in sanayi, ticaret, tarih ve gastronomi şehri olmasına rağmen bir de spor şehri olmasını istediklerini belirtti. Gaziantep’te 750 bin genç nüfusun bulunduğunu ve bu nüfusu iyi değerlendirmek gerektiğine işaret eden Şahin, Gaziantep’in Çim Hokey’inde de başarılı bir kent olduğunu dile getirdi. Şahin, bu genç nüfusu spor ile buluşturmak istediklerini kaydetti.

 

NAİM’İN FİLMİ ÇEKİLECEK

 

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ise, Naim Süleymanoğlu’nun aile ve spor hayatı ile ilgili bilgiler verdi. O dönemlerde Bulgaristan’da yaşanan zulmü tüm dünyanın bir sporcu sayesinde (Naim Süleymanoğlu) duyduğunu belirten Taşpınar, bu zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınan Naim’e dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın sahip çıktığını belirtti.

Naim’in Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonluklarını da hatırlatan Taşpınar, federasyon olarak Naim Süleymanoğlu’nun adına bir film yapacaklarını belirtti. Taşpınar, Naim Süleymanoğlu adına uluslararası yarışmalar da düzenleyeceklerini söyledi. Gaziantep’e 36 şehirden 73 kulüpten 510 sporcu, hakem ve yöneticiler ile toplamda 600 kişilik bir kafileyle geldiklerini söyledi.

Şampiyonaya davet edilen Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu da, Naim’in antrenmanlarda çalışmayı çok sevdiğini ve bu çalışmanın karşılığını yarışmalarda aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından şampiyonanın birinci ve ikinci gününde dereceye giren bayan haltercilere madalyaları verildi.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar’ın Başkan Şahin’e ev sahipliğinden ve katkılarından dolayı şilt verdiği şampiyona pazar günü sona erecek.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi