aa_epgd8.jpg

Çin Uluslararası Radyosu - Çin'in en üst siyasi danışma organının yıllık toplantısı sözcüsü, ülkenin dışa açılma kapsamının daha da genişletileceğini söyledi.



3 Mart 2018 Cumartesi
Gaziantep

Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı (ÇHSDK) 13. Ulusal Komitesi 1. Toplantısı Sözcüsü Wang Guoqing, bugün başkent Beijing'de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'li bir hükümet yetkilisinin, Washington'un Çin'in Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) katılmasını desteklemesinin yanlış olduğu değerlendirmesine Beijing'in nasıl baktığı sorusuna yanıt veren sözcü, Çin'in daima dışa açılma politikasını izlediğini vurgulayarak, dışa açık küresel ekonomiyi destekleyen Çin'in, çok taraflı ticaret sisteminin destekçisi, inşacısı ve katılımcısı olduğunu belirtti.

DTÖ'nün önemli üyelerinden Çin ile ABD'nin, örgütün kurallarını ve otoritesini koruması gerektiğini ifade eden Wang, adil ve açık bir çok taraflı ticaret sisteminin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Çin'in kapısının önümüzdeki dönemde daha da açık olacağını vurgulayan sözcü, Çin'in uluslararası ticaret kurallarıyla kenetlenmeyi hızlandırmanın yanı sıra, piyasaya giriş şartlarını gevşeterek finans sektörünün dışa açılma düzeyini yükselteceğini söyledi.

Çin'in ayrıca cazip bir yatırım ortamı sağlamaya çalışacağını kaydeden sözcü, daha açık Çin piyasasının küresel kalkınmaya da daha büyük katkılar yapacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi