aa_QF84A.JPG

Kamil Ocak Meclis Gündeminde



12 Mart 2018 Pazartesi
Gaziantep

Gaziantep halkının, Kamil Ocak Stadyumu ve çevresindeki alana, kent dokusuyla uyumlu, yeşil odaklı kamusal bir proje istediğini belirten CHP’li Akif Ekici, “Bu alanın kaderi, senede bir kez Antep’e gelen kişinin keyfine bırakılamaz” sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, toplam 75 bin metrekare büyüklüğündeki Kamil Ocak Stadyumu ve çevresindeki alanın nasıl değerlendirileceği konusundaki tartışmaları, verdiği bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Kamil Ocak Stadyumunun yıkılması kararının ardından bu alan ve çevresinin nasıl değerlendirileceği konusunda çeşitli çalıştaylar düzenlendiğini, sivil toplum örgütlerinin Gazianteplilerin ihtiyaç ve taleplerini de kapsayan ortak bildiriler yayınladığını hatırlatan Ekici, bütün bu çalışmalar sonucunda Gazianteplilerin söz konusu alanın şehrin geleneksel kent dokusuyla uyumlu, yeşil alan odaklı kamusal bir proje olarak değerlendirilmesi ortak paydasında birleştiğini kaydetti. Ekici, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı’nın seçim vaatlerinin de bu taleplerle örtüştüğünü anımsatarak “Ancak geçtiğimiz günlerde Gaziantep’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine Cuma Camii yapılacağı ifade edilmiş, Gazianteplilerin talepleri ise çatlak ses olarak yorumlanmıştır” dedi.

CHP’li Ekici bu değerlendirmelerinin ardından Başbakan Binali Yıldırım’dan şu soruları cevap vermesini istedi:

- 45 bin metrekarelik bir alana sahip olan Kamil Ocak stadyumu, güneyindeki Demokrasi Meydanı ve yıkılan Bedesten Alışveriş Merkezi ile birlikte toplamda 75 bin metrekare büyüklüğe ulaşmaktadır.  Kent merkezi ile bütünlük oluşturan bu alanın nasıl değerlendirileceği konusunda Gazianteplilerin ihtiyaç ve talepleri dikkate alınacak mıdır? Yoksa bu alanın geleceği yılda 1-2 kez Gaziantep’e gelen otoriteler tarafından mı belirlenecektir?

- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı’nın söz konusu 75 bin metrekare alanın “Gaziantep’in tarihi dokusuyla uyumlu olacak şekilde meydan ana fikri doğrultusunda değerlendirileceğine ve bu projenin 5 bin metrekarelik Meydan Camii Alanı düzenlenmesi de içerdiğine” ilişkin vaadi yok mu sayılacaktır?

- Söz konusu alana Cuma Camii yapılması kararı nasıl alınmıştır? Bu karar alınırken kullanılan herhangi bir bilimsel, demokratik, sosyal çalışma var mıdır? Yoksa karar “ben istedim, olacak” mantığı ile mi alınmıştır?

- Gaziantep’in adeta kalbi niteliğindeki bir alanın değerlendirilmesi hususunu popülizmden arındırmayı, Gazianteplilerin seslerini duymayı, kararı ortak akılla almayı, projesini düzenlenecek ulusal veya uluslararası bir yarışmayla oluşturmayı düşünüyor musunuz?






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi