gg_g79N9.jpg

Her Bahar Bir Orman Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında 16. Etap Şehitkamil Ormanı, Arıl Mahallesi’nde oluşturuldu. Geniş katılımla gerçekleştirilen fidan dikim töreni ile 30 bin fidan daha toprakla buluşturuldu.



27 Mart 2018 Salı
Gaziantep

Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Her Bahar Bir Orman Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında her yıl Mart ve Kasım ayında yapılan fidan dikimleri devam ediyor. 16. Etap Şehitkamil Ormanı, Arıl Mahallesi’nde hayat buldu. Yaklaşık 320 bin metrekare alan üzerine kurulan 16. Etap Şehitkamil Ormanı’nın fidan dikim töreni geniş katılımla yapıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Fidan dikiminden önce yapılan halkoyunları gösterisi büyük beğeni topladı. 

Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yer düzenlemesinin yapıldığı alan üzerinde yaklaşık 30 bin fidan dikildi. Dikimi yapılan fidanlar; badem, zeytin, fıstıkçamı, karaselvi, kızılçam, sedir, defne türünde oldu. Şehitkamil Belediyesi, ‘Bi Dünya Yeşil’ projesiyle bugüne kadar kurmuş olduğu 15 etap ormanda toplam 1 milyon 186 bin 722 metrekare alanda 121 bin 763 adet fidanı toprakla buluşturmuştu.

 

DİKTİĞİMİZ FİDANLAR, BUGÜN GÖLGE VEREN AĞAÇLARA DÖNÜŞTÜ

 

Fidan dikim organizasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şöyle konuştu: 

“Göreve geldiğimiz günlerde bir taahhüdümüz vardı. Her Mart ve Kasım aylarında fidan dikimi yapacağımızın sözünü vermiştik. Çok şükür bugün 16. etap fidan dikimini gerçekleştirdik. Fidan dikim alanımız eğimli bir topografyaya sahip ve aynı zamanda toprak kalınlığı az olan bir bölge. Burada her bir fidan için tek tek kırıcılarla yerler açıldı, hazırlandı. Dışardan toprak getirildi. Şu anda fidanlarımız toprakla buluşturuluyor. Bu fidanlarımızı toprakla buluşturduktan sonra en az 2 yıl boyunca düzenli olarak sulamalarını yapıyoruz. Etrafını tel örgülerle çevirip, hayvanlardan koruyacak şekilde doğal gelişimine bırakıyoruz. Şu ana kadar yapmış olduğumuz bu çalışmalarda ağaç tutma oranı yüzde 95 civarındadır. Bu rakam bakımla orantılıdır. Bakım olunca çok şükür kuruma olmuyor ve fidanlar ağaca dönüşüyor. İlk göreve geldiğimizde Beykent bölgesinde diktiğimiz fidanlar, bugün gölge veren ağaçlara dönüştü. Fidan diktiğimiz alan mesire alanına dönüştü. Bu durum bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Çok hayırlı bir iş. Bu çalışmalarımızı öğrencilerimiz ile birlikte yapıyoruz. Her bir öğrencimizin en azından birkaç fidan dikmesini sağlayarak aidiyet duygusunu arttırmak adına bu faaliyeti çok önemsiyoruz. Desteklerini esirgemeyen Gaziantep Valiliğimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bu faaliyetimizi devam ettireceğiz. Projemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

 

BU ORGANİZASYONA ŞAHİT OLMAK BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ

 

Mahallede gerçekleştirilen fidan dikiminin kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden Aşağı Arıl Mahalle Muhtarı Ömer Faruk Cihan, “Mahalle olarak gerçekten çok mutluyuz. Mahallemize böyle bir ormanın kazandırılması memnuniyet verici. Bu çalışmanın yapılmasına vesile olan herkese çok teşekkür ederim. Hakikaten bu organizasyona şahit olmak bizi çok mutlu etti. Değerli Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu ve emeği geçen tüm çalışanlarına mahallem adına çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

HAYIRLI BİR İŞE VESİLE OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ

 

Arıl Kenan Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yasemin Bilgin, “Bugün burada öğrencilerimizle birlikte hayırlı bir işe vesile olduğumuz için gerçekten çok mutluyuz. Betonlaşan dünyada doğamızı tekrar yeşillendirmek, bir katkı sağlamak adına yaptığımız bu faaliyetten dolayı sevinçliyiz. Öğrencilerimizle birlikte böyle bir işe katkıda bulunmak bizim için çok büyük bir onur. Bizi bu projeye dahil eden Şehitkamil Belediyemize içtenlikle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Fidan dikim törenine; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Jandarma Alay Komutanı Halil Uysal, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları, Şehitkamil Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi