aa_0LkOO.jpg

Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci tamamlandı. Taşeron işçilerin aklına takılan soruların başında ne kadar maaş alacakları. Ayrıca özlük haklarını da merak ediyorlar. Ayrıca taşeron işçilere 52 günlük ikramiye de verilecek. İşte tüm detaylar...



4 Nisan 2018 Çarşamba
Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, alt işveren işçilerinin (taşeron) kamuda istihdam edilmesinin ardından bakanlıkta düzenlenen bilgilendirme toplantısında rakamları açıkladı. 900 bin taşeron işçinini kadroya geçişi tamamlandı. Kadroya geçen taşeron işçiler ne kadar promosyon alacağını merak ediyor. İşte taşeron işçilerin maaşları ve hakları ile ilgili detaylar…

TAŞERON İŞÇİ NE KADAR MAAŞ ALACAK? HAKLARI NELER OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca Resmi Gazete’de “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24’üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esasları” yayımlandı.
Ve taşeron işçiler bugün itibariyle kadroya geçiş için başvurularını yapmaya başladı. Resmi Gazete’de yayımlanan metinde taşeron işçilerin ücret ve sosyal haklarına da yer verildi.

Buna göre, sürekli işçi kadrolarına geçenlerde geçiş işlemi yapılırken, mevcut iş yerinin girdiği iş kolunda kurulu iş yerinden bildirilenlerin ücreti ile diğer mali ve sosyal hakları, karara bağlanan ve süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesinin bitimine kadar alınan ücret ile diğer mali ve sosyal haklardan fazla olmayacak. Ve yine ücretler, süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesine göre belirlenecek.

TAŞERONA 52 GÜNLÜK İKRAMİYE






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi