aaa_XVYPl.jpg

Ekici: "Bu tarife, milli sanayiyi yıldırma, OSB'leri dağıtma operasyonudur"



9 Nisan 2018 Pazartesi
Gaziantep

1 Nisan'dan itibaren uygulanmaya başlayan ve faaliyetlerini OSB'lerde yürüten işletmelerin enerji maliyetlerini yaklaşık yüzde 25 oranında yükselteceği öngörülen tarife düzenlemesine tepki gösteren CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici "Bu tarife, milli sanayiyi yıldırma, OSB'leri dağıtma operasyonudur. Faili de AKP iktidarıdır" dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri'nde(OSB) faaliyet yürüten işletmeler, 1 Nisan itibariyle yürürlüğe giren enerji tarifesi düzenlemesi nedeniyle isyan ediyor. Tarife düzenlemesi, enerjisini OSB'ler üzerinden tedarik eden işletmelerin, enerji tüketim maliyetlerinde yaklaşık 4'te 1 oranında artışa neden olacak. Tarife kapsamında kalan işletmeler, düzenlemeyle adeta OSB katılımcısı olmanın cezalandırıldığını ifade ederken, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu(OSBÜK) kurucuları arasında yer alan ve uzun yıllar OSB Başkanlığı yapan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici düzenlemeyi "milli sanayiyi yıldırma ve OSB'leri dağıtma operasyonu" sözleriyle niteledi.

İktidarın, elektrik üretim ve dağıtım sistemini özelleştirirken hem vatandaşa hem de sanayiciye, ucuz enerji ve kaliteli hizmet vaatleri verdiğini belirten Ekici "o gün bugündür enerji kullanım ücretleri katlanarak artıyor, dağıtım şirketleri ise hükümete her istediklerini yaptırıp, kârına kâr katıyor" dedi.

Düzenleme yürürlüğe girmeden önce, hem kendisinin hem de OSB yöneticileri ve iştirakçilerinin, ilgili bakan ve bürokratlara yanlıştan dönülmesi için çağrılar yaptıklarını anımsatan Ekici "hükümet, tutumunda ısrar edip, tarifeyi yürürlüğe koyarak, bir avuç elektrik tedarikçisine para kazandırabilmek için, OSB'lerdeki sanayiciyi kurban seçmiştir" ifadelerini kullandı.

Bu tehlikeli tarife uygulamasının hâlâ iptal edilebileceğini kaydeden Ekici, Hükümete şöyle seslendi:

"Henüz hiçbir şey için geç kalınmış değil. OSB'lerde ve ülke ekonomisinde büyük hasarlar oluşmadan bu hatadan dönülebilir. Aksi takdirde sanayiciler, sırf katlanan enerji maliyetleri yüzünden bile OSB dışına kaçabilir. OSB'lerin dağılmasına yol açmadan bu yanlıştan dönülmeli. OSB'ler dağılırsa bunun faili AKP iktidarı olacaktır."






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi