aa_ojZ5R.JPG

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 50 bin konutluk “Kuzey Şehir” projesi kapsamında şehir merkeziyle konut alanına bağlantıyı sağlayacak Gaziantep Kuzey Antep Yolu Viyadük inşaatının eylül ayında tamamlanması planlanıyor.



10 Nisan 2018 Salı
Gaziantep

Büyükşehir’in mega projeleri arasında gösterilen “Kuzey Şehir" projesi çerçevesinde, Kuzey Şehir’le şehir merkezini bağlayacak 600 metresi viyadük, 10 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki yol çalışmaları tüm hızıyla ilerliyor. Bu doğrultuda 33 milyon liraya mal olacak Gaziantep Kuzey Antep Yolu Viyadük inşaatı yükselmeye başladı.

250 bin kişinin yaşayacağı Büyükşehir ve TOKİ iş birliğinde yürütülen 50 bin konutluk proje, Şehitkamil ilçesinde 8,5 milyon metrekare alana kurulacak. Büyükşehir, Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak Kuzey Şehir için bölgeye ulaşım ağı örüyor.  Gaziantep Kuzey Antep Yolu Viyadüğü’nün yapımına ocak ayında başlayan Büyükşehir, 600 metre uzunluğundaki viyadüğü şehre kazandıracak. Viyadük yapımında ön germeli kiriş sistemi kullanılacak, 28 temel kazılacak. 33 metre genişliğindeki viyadüğün, kolon yükseklikleri 12 metreyle 41 metre arasında değişecek. Sol taşıma yolu 605 metre, sağ taşıma yolu ise 520 metre uzunluğunda çift şeritli viyadükte, 28 adet temel kazıldı.

ŞAHİN, NURDAĞI’NDAKİ VİYADÜKLÜ YOLA BENZETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Fatma Şahin, yapımı devam eden Kuzey Antep Yolu’nu rahmetli Turgut Özal’ın Nurdağı’nda yaptırdığı viyadüklü yola benzetti.

Şahin, “Gaziantep’te yükselen 50 bin konutluk Kuzey Şehir’in tüm altyapı ve ulaşım çalışmalarını titizlikle takip ediyoruz. Kuzey Şehir’le şehir merkezini bağlayacak 600 metresi viyadük, 10 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki yol çalışmasını incelemek için geçen hafta tüm ekiple şantiye alanındaydık. Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM)’nin yanından Araban, Yavuzeli hattında OFM’den geçer geçmez viyadüklü, 14 tane ayaklı, 40 metre derinliğinde bir büyükşehrin cesaret edip giremeyeceği bir yolun ihalesini yaptık. İhaleyi alan firma viyadük çalışmalarını eylül ayında bitirecek. Bu o kadar önemli bir iş ki, aslında ikinci bir çevre yolu yapıyoruz. Bizim açımızdan maliyetli bir iş, ancak Kuzey Antep denilen o saklı kenti açığa çıkaracağız, ulaşılabilirliğini hızlı bir şekilde ortaya koyacağız. Bu yolun yapımını beklemeden köylülerin, ‘iş makinaları köy içerisinde geçiyor çocuklar sıkıntı yaşıyor’  yönündeki haklı isteği karşısında, 5’inci OSB’den 5 kilometrelik bir yol yaptık. Böyle bir karayolu ağı yoktur, yolun karayolu ağına alınmasını başbakandan istirham ettik, Kuzey Antep-Aktoprak yolunun karayolu ağına katılması için karayollarına bir talimat vermesini istedik. Kuzey Antep’ten Adana’ya geçtiğimiz zaman Araban yolunu Adana’ya bağlıyoruz. Birkaç hafta sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bey geldiğinde bu yolun takibini yapacağız. Şehircilik adına çok doğru bir iş” dedi.  






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi