aa_50PYu.jpg

ABD'nin Suriye saldırısına İyi Parti'den destek geldi: Şam rejiminin kimyasal silah kullandığına dair yeterli kanıt oluşmuşsa elbette bunun karşılığı olmalıydı!



14 Nisan 2018 Cumartesi
Güncel

İyi Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Suriye'deki durumun Türkiye'nin güvenliğini her açıdan tehdit ettiğini belirterek, "Şam rejiminin kimyasal silah kullandığına dair yeterli kanıt oluşmuşsa elbette bunun karşılığı olmalıydı" dedi.

Çıray'ın imzasıyla yayınlanan İyi Parti açıklamasında şöyle denildi:

"Şam rejiminin kimyasal silah kullandığına dair yeterli kanıt oluşmuşsa elbette bunun karşılığı olmalıydı. Suriye savaşı ülkemize de ağır zararlar veren bir insanlık faciasına dönüştü. Bunda iktidarın bugüne kadar uyguladığı politikaların ağır vebali vardır. Suriye'deki durum hem Türkiye açısından vahim bir tehdit kaynağı hem de dünya barışı bakımından büyük bir tehlikedir. Biz İyi Parti olarak uluslararası toplumun Suriye ‘de kapsamlı bir çözüm üzerinde uzlaşı iradesini bir an önce harekete geçirmesini bekliyoruz. Diğer yandan AKP’yi Afrin’de başladığı işi tamamlamaya davet ediyoruz. Derhal Akdeniz’den İran sınırına kadar bir Türkiye Kalkanı kurulsun."






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi