aa_242Wa.jpg

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası final maçında 10 Mayıs Perşembe günü Teleset Mobilya Akhisarspor ile Diyarbakır Stadyumu'nda oynayacağı maç öncesinde Teknik Direktör Aykut Kocaman ve takım kaptanımız Volkan Demirel basının karşısına geçti.



9 Mayıs 2018 Çarşamba
Spor

Maçın oynanacağı Diyarbakır Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman ile kaptan Volkan Demirel Diyarbakır’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirttiler.  Aykut hoca hak edilen finali kupayla taçlandırmak istediklerinin altını çizerken, kaptan Volkan ise, kupa için ellerinden gelen performansı göstereceklerini ifade etti.
İlk olarak söz alan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman maça ilişkin, “Yurdumuzun en güzel köşelerinden biri olan Diyarbakır’da bulunmak son derece mutluyuz. Her türlü yarışmada olduğu gibi maksat son maçı görebilmektir. Tüm sporcuların isteği son maçı görebilmektir. İkinci istek ondan sonra geliyor; finali kazanabilmek. Onun için buradayız. Rakibimizi tebrik ediyorum. 150 civarında takım arasından sıyrılarak finale geldiler. Kağıt üzerinde ne görülürse görülsün 12 maç oynamışız; 6’ya 5 gibi bir durum var. Artı bu sezon elimizden lig şampiyonluğu kaçarsa üzüldüklerimden biri de Akhisarspor takımı olacak. Bizi 2 defa yenen tek takım oldu. Onlar da bunun hesabını yapıyorlar. Bu psikolojik avantajı kullanmaya çalışacaklar. Esas gayemiz finale kalmaktı, bunu başardık. Şimdi de kupayı kazanmak. Bütün gücümüzle, varlığımızla, tüm benliğimizle, maçı kendi adımıza çevirebilmek için meşru sınırla içerisinde fiziksel ve ruhsal sınırları zorlayacak inandığım bir takım var. Umarım hak eden kazanır, top şansı da bizim yanımızda olur” dedi.
Kaptan Volkan Demirel ise yaptığı değerlendirmede, “Diyarbakırlı Fenerbahçeliler sevgi, saygı ve dostça karşıladılar. Onlara teşekkür ediyoruz. Böyle ortamlara gelince değerli olduğunuzu ve bazıları için anlam ifade ettiğinizi anlıyorsunuz. Burada Türkiye’nin kupasının finalini oynamaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız. Umarım kupayı biz kaldırırız. Elimizden gelen performansı göstererek yarın güzel bir galibiyetle İstanbul’a döneriz” ifadelerine değindi.
Toplantıda daha sonra sorulara geçildi. Beşiktaş’la oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçıyla ilgili sorulan soruya Aykut Kocaman, “Rakibi bekler halde olmak pek hoş değildi. Şu anda o duyguların tamamen ötesindeyiz. Buraya kadar fazlasıyla hak ederek geldik. Hak ettiğimiz finali yine hak ederek, kupayla taçlandırmak istiyoruz. Dolayısıyla geçmişe dönmenin anlamı yok. Kupayı kazanmaya odaklanacağız” yanıtını verdi.
Final maçında rakibin öneminin olmadığını belirten Volkan Demirel, “Bu bir final maçı. Bu maçtan sonra kupa kaldıracaksınız. Yarın tamamen bir final maçı var ve diğer maçların bunları etkileyeceğini düşünmüyoruz. Akhisarspor’u da tebrik ediyorum. Kendimizi iyi hazırladık. Hocam da yarın gerekli bilgileri verecektir. Final maçında rakibin kim olduğu önemli değil, bizim kendi oyunumuz ve yapacaklarımız önemli diye düşünüyorum” dedi.
Nasıl bir taktikle sahada olmayı planladıklarıyla ilgili soruyu Aykut hoca, “Duran toplarlar ilgili veriler bizim açımızdan nasıl olumluluk arz ediyorsa, yarın tersi de olabileceği gibi, her şeyin bir ilki var. Duran toplarda genel kapasitemiz yüksek olduğu için, herhangi bir serbest vuruş ya da kornerden sonuç alma ihtimalimizi barındırıyor. Olasılıklar zincirine bakınca da oyun bunun dışına taşıyor. İlk oynadığımız maç zaten sezon içindeki bizim için facia diyebileceğim maçların başındaydı. Nispeten o maçtan sonraki süreç ve özellikle Osmanlıspor maçından sonraki süreç esas itibarıyla bugünkü takımın oluştuğu dönemi, dağınık hali ortadan kaldırdığımız dönüm noktaları oldu. Bunun içine giren ikinci Akhisarspor maçı da; Volkan'ın da içinde bulunduğu olaylı Beşiktaş maçının hemen arkasına gelmişti. Yine zihinsel olarak dağınık olduğumuz bir maçtı. Şimdi bazı teknik adamlar 2-3 gün hesabını yapıyorlar. O zaman fikstür rahatlığı varken şikayetlerde bulunduğum zaman, 'Niye konuşuyor bu?' dedikleri dönemdi. Kadronun da bugünkü kadrodan farklı olduğu bir maçtı. Yarınki maç özellikle akan oyunun özellikle bizim tarafımızda çok daha güçlü olacağını tahmin ediyorum. Oyunun iki yönünü de son derece güçlü oynamaya başladık, yine aynısı olacaktır. Rakibi çok ciddiye alacağız ama bu iki maçın çok dışında olacağını düşünüyorum” şeklinde cevapladı.
Başkanımız Aziz Yıldırım’ın memleketi Diyarbakır’da kupayı kazanmak istemesiyle ilgili ise Aykut hoca, “En az başkanın kendi memleketinde kupayı kaldırmak isteği kadar sporcuların da bitmek bilmeyen bir maç kazanma isteği vardır. Başkanın düşünceleri ile paralellik arz ediyorsa bu bizim için daha sevindirici olur” şeklinde konuştu.
Sakatlığı devam eden Nabil Dirar’ın maçta görev alıp almayacağıyla ilgili soruyu ise Aykut hoca, “Genel olarak maç akşamı kadro yüzde 90-95 civarında şekillenmiş oluyor ama şu anda kadro kafamda şekillenmedi. Bu akşam Akhisarspor'u biraz daha seyredeceğiz. Kendi son oyunumuzu da izleyeceğiz. Hem oyunun gidişatı hem de enerjiyle ilgili fikir verecek. Dirar'la da yarın tekrar konuşmak ve onun hislerini öğrenmek önemli. Antalyaspor maçında sakatlanmıştı ve oyundan çıkmıştı. Sorun yaşatmayacak bir durum gibiydi ama biraz uzadı. Son 3-4 gündür antrenmanların büyük bölümüne çıkıyor. Şu an oynayabilirlik açısından kendi düşünceleri daha önemli. Ondan sonra da ben de bakmak istiyorum” ifadeleriyle yanıtladı.
Yeni zeminle ilgili de değerlendirme yapan Aykut hoca, “Dilerim zemin bozulmasın. Şu anda tabii ne olacağını bilmiyoruz. Toplantıdan sonra bakacağız ama oyun oynanmaya başladıktan sonraki anı bilebilmek çok kolay olmayacak. Sadece şartların iyi olmasıyla ilgili temennim olabilir” diye konuştu.
Şampiyonluk yarışını değerlendiren Volkan, “Şampiyonluk için ümidimiz tabii her zaman var. Önce yarını düşünüyoruz. Ligde 2 maçımız daha var. Ben son dakikalarda bu durumları yaşadım. Hep bize olurdu. Beklentimiz bu durumda. Bizim yapacağımız iki maçı kazanmak ve bakmak” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
Aykut hoca ise son olarak yaptığı şampiyonluk değerlendirmesinde, “Son Bursaspor maçını son dakikada gelen golle kazandık. 'Bu sezon puan kayıpları her takım için fazla olabilir.' demiştim. Çünkü takımlarda yabancı kalitesi ve oyun organizasyonları arttı. Eğer takımlar gerçekten maçlara bir takım sorunların dışında odaklı çıkarlarsa ki Bursa örneği var. Bursaspor'un bütün maçlarını biliyorum ve 10 kişi kalmış bir takım 114 km oynadı. Ancak son dakika da geçebildik. Karabük ve Konya maçı da bizim açımızdan son derece tehlikeli. Rakiplerimizin oynayacağı rakiplerin maça odaklanmaları en önemli şey. Son ana kadar şampiyonluğun nerede olacağı belli olmayan bir lig. Lig bunu gösterdi ve umarım da böyle olur” ifadelerini kullandı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi