aa_z3dGL.jpg

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD'yi Trump'ın değil Amerikan derin devletinin yönettiğini belirterek 'Trump'la konuşmanın anlamı yok' dedi



10 Mayıs 2018 Perşembe
Dünya

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad kendisiyle gerçekleştirilen bir mülakatta Donald Trump ile görüşmenin anlamsız olacağını çünkü ABD’yi başkanın değil derin devlet unsurlarının yönettiğini söyledi. Esad ayrıca ABD derin devletinin Rusya ile çatışmayı da amaçlayan ajandaya sahip olduğunu belirtti.

Atina'nın Kathimerini gazetesine verdiği özel röportajda Esad, Trump ile yüz yüze görüşmek için hiçbir neden olmadığını söyledi, çünkü ABD başkanı “bugün bir şey söylüyor ve yarın tam tersini yapıyor” dedi.

Esad, Trump'a atıfta bulunan makalede, “Amerika’da rejimin başkanın kontrolü altında olduğunu düşünmüyoruz” dedi. “Hepimiz, derin devletin, yani gerçek devletin her başkanı kontrol altında tuttuğuna inanıyoruz ve bu yeni bir şey değil. Bu ABD’de her zaman, en azından son 40 yıl boyunca Nixon'dan beri böyleydi belki öncesi de vardı. Ama gün geçtikçe acımasız, sert hale geldi doruk noktası ise Trump dönemi oldu.” ifadelerini kullandı.

Esad ayrıca, Suriye’de üçüncü dünya savaşının patlak vermesi olasılığını reddetti ve Yunan gazetesine, Moskova’nın ABD’nin çatışmayı genişletmeyi hedeflemesine rağmen, felakete neden olan bir tırmanışı önlediğini söyledi. Üçüncü dünya savaşı olasılığından endişe duyup duymadığının sorulması üzerine Esad buna ihtimal vermediğini belirterek şunları söyledi “İhtimal vermiyorum, bir sebepten dolayı: Çünkü Rusya'da bilge bir liderlik var ve Amerika Birleşik Devletleri'nde derin devletin gündemini biliyorlar. Bu gündemin özü bir çatışma yaratmaktır. Trump’ın seçim kampanyasından bu yana ana gündem Rusya ile bir çatışma yaratmak, Rusya’yı küçük düşürmek ve zayıflatmaktı ”dedi.

Esad, Suriye'yi yeniden birleştirerek ve egemenliğini yeniden kuracağını belirtti. ABD, Fransa, İngiltere, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'nin yedi yıllık savaştan ve Suriye’de savaşan teröristleri desteklemekten sorumlu olduğunu söyledi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi