aa_BVzKs.jpg

Başbakan Yıldırım, CHP'nin Yetki Kanunu'nu AYM'ye taşıma kararına ilişkin soruya 'Taşıyabilir tabii, hakkıdır. Tamamen Anayasa çerçevesinde yapılmıştır' dedi.



11 Mayıs 2018 Cuma
Güncel

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

CHP'nin Yetki Kanunu'nu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşıma kararına ilişkin bir soruya Yıldırım, "Taşıyabilir tabii, CHP ilk defa Anayasa Mahkemesine gitmiyor, hakkıdır, gidebilir. Biz yaptığımız düzenleme, 16 Nisan halk oylaması sonucu anayasa değişikliğinin uygulanmasına yönelik, seçimden sonra ihtiyaç olan bir düzenlemedir. Tamamen Anayasa çerçevesinde yapılmıştır, o bakımdan rahatız" diye yanıt verdi.

BUNUN DIŞINDA KAPSAMLI BİR DÜZENLEME ÇALIŞMASI YOK

Yıldırım, "Varlık barışı, emeklililerimize ikramiyeler, cezaların yeniden yapılandırılması, imar barışı, öğrenci affı gibi çok geniş kitleleri ilgilendiren, vatandaşla devlet arasındaki yıllardan beri devam eden sorunları çözen kapsamlı bir düzenlemeyi Meclisimiz kabul etti, Cumhurbaşkanı da imzalayınca yürürlüğe girecek. Bunun dışında öyle bir kapsamlı bir düzenleme çalışması yok" diye konuştu.

ERMENİSTAN YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYORSA...

Türkiye-Ermenistan ilişkilerine ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, "Önce bir görelim, Ermenistan yıllardan beri sürdürdüğü Türkiye'ye yönelik hasmane tutumundan, Türkiye'nin toprak bütünlüğü, sınırlarına yönelik yanlış tutumlarından vazgeçiyorsa, her şeyden vazgeçiyorsa, yeni bir sayfa açmak istiyorsa bunlarla ilgili detayları görüp ona göre karşılık veririz. Biz hiç kimse ile başta komşularımız olmak üzere husumet içerisinde olmayı arzu etmiyoruz" dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi