dd_rPzB1.JPG

Ağrıları yüzünden sürekli ağlayan 1 yaşındaki Mehmet Sönmez , Medical Park Gaziantep Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Akif Şirikçi sayesinde sağlığına kavuştu.



25 Temmuz 2018 Çarşamba
Gaziantep

Aile, çocuklarında yemek yerken isteksiz ve sürekli ağlamasının sebebine anlam verememesiyle birlikte hastaneye başvurdu. Minik Mehmet ‘e Galen Veni Anevrizması saptandı. Aile çaresiz arayış içeresindeyken Ankara Hacettepe Üniversitesine sevk edildiği için şehir dışında tedavi sürecinin zorluğunu yaşayan Sönmez ailesi, tedaviye Medical Park Gaziantep Hastanesinde hasta 1 yaşını geldiğinde başlandı.
Hastalığın tespit edilmesinin ardından birçok branşın katılımı ile kapsamlı bir değerlendirme sonucu tedaviye karar verdiklerini ifade eden Dr. Akif Şirikçi tedavi hakkında şu açıklamalarda bulundu.
Galen Veni Anevrizması sıklıkla yenidoğan döneminde saptanan, her 100 000 doğumun 4’ünde görülen ölümcül seyredebilen bir hastalıktır. Bu yaşta kalp yetmezliğine ve çoklu organ yetmezliğine neden olabilir. Cerrahi tedavinin yararları sınırlı olup yüksek oranda ölümle sonuçlanabilmektedir. Buna karşın tıbbi teknolojinin sağladığı olanakları kullanarak kasıktan girip çok ince damarlardan ilerleyip kafayı açmadan kapalı yöntemle tedavi diğer ve modern tedavi yöntemidir. Minik Mehmet’in beyninde oluşan baloncuğun (anevrizmanın) bu yolla tedaviye uygun olduğu değerlendirildi. Hastanemiz Girişimsel Radyoloji Prof. Dr. Akif Şirikçi ‘’ İşlem, kasıktan girerek beyin damarlarına ulaşılarak gerçekleştirildi. Operasyonun zorluk derecesi hastanın bebek olması ve damarların ince olması bedeni ile yetişkin bir kişinin beyin baloncuğunu tedavi etmekten daha yüksekti. Yapılan işlemde ekip olarak çalışmanın önemli olduğu belirten Prof. Dr. Akif Şirikçi, Beyin ve Sinir Cerrahisi Prof. Dr. Aslan Güzel, Çocuk Nöroloji Doç. Dr. Sedat Işıkay ve Anestezi Ve Reanimasyon Uzm. Dr. Fatih Yendi ile birlikte titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Her türlü teknik imkanları kullanarak baloncuğu doldurduk. Böylece patlayarak beyin kanaması riski çok azalmış oldu. Bu kadar komplike, zor ve riskli olan tedavi süreci şehir dışına ve yurt dışına gitmeden Medical Park Gaziantep Hastanesinde tedavi etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçten sonra yine hastamızda yakın takibi devam ettirmeyi ve gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapmayı planlıyoruz.”dedi. Mehmet Sönmez’in ailesi tekrar sağlığına kavuşmasında yardımcı olan Medical Park Gaziantep Hastanesine, teşekkürlerini iletti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi