ss_iu36A.jpg

ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırım kararının ardından Tahran ve Moskova yönetimleri açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda iki ülkenin ABD'nin bu kararını kınadığı belirtildi.



2 Ağustos 2018 Perşembe
Güncel

ABD’nin Türkiye’ye yönelik akıl dışı kararı sonrasında dünyadan tepkiler yağıyor… Rusya ve İran konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Rusya’da Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Çepa, ABD´nin kendi çıkarlarına uygun davranmayan her ülkeye karşı yaptırım uygulamaya hazır olduğunu söyledi.

ABD’nin Türk bakanlara yaptırım uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Çepa, “Rusya´da şöyle bir söz var, ordu ve deniz filosundan daha iyi müttefik yok. Amerika’nın ise ABD dolarından daha iyi müttefiği yok. Avrupa güçlü olunca, onlar Avrupa Birliği´ne karşı oluyorlar. Çin güçleniyor, Çin düşman oluyor. Türkiye ABD´nin istediği gibi davranmayınca hemen yaptırımlar ve ticari savaşlar uygulamaya başlıyorlar. ABD´nin çıkarlarına uymayan şeyler olunca, onlar hemen buna karşı belirli eylemler uyguluyorlar ” dedi.

Öte yandan İran’dan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mohammad Cavad Zarif, Twitter hesabından ABD'nin Türkiye’ye karşı uyguladığı yaptırımı kınadı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi