hh_trtxl.jpg

Slogan ''Şimdi Gaziantep'e gitme zamanı'' ama...



3 Ağustos 2018 Cuma
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı  sıra pek çok şehir yöneticisi Gaziantep’e yabancı turist çekebilmek için çeşitli kampanyaya imza atarken, kafelerde bir bardak çayın 3 liraya satılması akıllarda çelişkiler oluşturuyor.

Şelale Park içerisinde bulunan şelale kafeyi daha önce Şahinbey Belediyesi işletirken bir bardak çay iki liraya satılıyordu ve diğer yiyecek ve içecekler ise uygun fiyatla müşteriye sunuluyordu.

 

BELEDİYE KİRAYA VERDİ, FİYATLAR ARTTI

 

Şahinbey Belediyesi işlettiği kafeyi kiralık olarak özel bir firmaya kiralarken 6 ay önce burayı kiralayan firma fiyatları arttırdı. Şu an kafeye gidip bir bardak çay içen vatandaş 3 lira para ödüyor.

 

VATANDAŞ TEPKİLİ

 

Yaklaşık maliyeti 25 kuruş olan bir bardak çayın 3 liraya satılması vatandaşın tepkisine neden oluyor.

 

ŞEHRİN ALGISI DEĞİŞİYOR

 

Daha önce insanlar Gaziantep ucuz bir şehir diyorlardı. Ancak son yıllarda bu algı değişmeye başladı. İstanbul deniz sahillerinde 2 lira olan çayın Gaziantep’te hemen hemen her yerinde 3 liraya satılması Gaziantep artık ucuz şehir algısını değiştiriyor ve şehrin imajı zarar görüyor.

 

3 LİRALIK ÇAY SATIŞINI KİM DENETLİYOR?

 

Maliyeti yaklaşık 25 kuruş olan çayın 3 liraya satılması vatandaşların tepkisine neden olurken çayı 3 liraya satan firmaların ne kadar vergi ödedikleri ve kimler tarafından hangi aralıklarla denetlendiği akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi