gg_Jt6zf.jpg

Geçtiğimiz günlerde yerel gazetede bir haber yer aldı. “Minibüsçüler zam hazırlığında’’ başlığıyla yayınlanan haberde minibüsçüler odası başkanı Sofu Çolak’ın açıklamalarına yer verildi. Başkan Çolak, her şeye yüzde 35-40 zam geldiğini belirterek 487 imzayla dolmuş ücretlerine yüzde 25 zam talebinde bulunacaklarını ifade etti.



3 Ağustos 2018 Cuma
Gaziantep

GAZİANTEP TOPLU TAŞIMAYI TÜRKİYE’DE EN PAHALI

KULLANAN ŞEHİRLERİN BAŞINDA GELİYOR

 

Bu açıklama kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Kamuoyuna göre bu talep haklı bir talep değil. Çünkü Gaziantepliler toplu taşımayı Türkiye’de en pahalı kullanan şehirlerin başında geliyor. Hal böyleyken çıkıp yüzde 25’lik zam talebi Gazianteplilere saygısızlık olarak kabul görüyor.

 

TÜRKİYE’DE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI EN PAHALI

KULLANAN ÇOCUKLAR GAZİ ŞEHRİN ÇOCUKLARI

 

Türkiye’de toplu taşımayı en pahalı kullanan öğrencilerin bizim öğrenciler olduğunu düşünüyoruz. İstanbul’da öğrenciler toplu taşımayı 1,25 liraya, Ankara’da 1,75 liraya, İzmir’de 1,80 liraya, Gaziantep’te ise 2,00 liraya kullanıyor.

 

VATANDAŞ İÇİN DE DURUM FARKLI DEĞİL

 

Normal vatandaş içinde durum pek farklı değil. İstanbul’da toplu taşıma ücreti 2,60 lira, Ankara’da 2,50 lira, İzmir’de ise 3 lira, Gaziantep’te ise 2.50 lira.

 

MİNÜBÜSÇÜLER ODASINI VİCDANLI DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ

 

Her zaman halkın ve kamunun menfaatlerini savunan DETAY Gazetesi olarak, minibüsçüler odasını vicdanlı davranmaya davet ediyoruz. Çünkü, İstanbul’da, Ankara’da ve İzmir’de 30-40 kilometre yol giden vatandaş 2,50-2.60 lira öderken, Gaziantep’te Yaşam Hastanesi’nden dolmuşa binip 500-600 metre mesafede yer alan şehir merkezine giden bir vatandaş ise 2,50 lira ödüyor. Hal böyleyken çıkıp yüzde 25 zam istemeyi vicdansızlık olarak düşünüyor ve minibüsçüler odasını zam istemeden önce bu gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyoruz.

Haber: Mehmet Bozkurt






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi