aa_B02B2.jpg

Gaziantep’te pide ekmeğe yapılan zam ile pide ekmek de, francala da 1 liraya satılıyor.



13 Eylül 2018 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep’te geçtiğimiz günlerde hem francalaya (somun) hem de pide ekmeğe zam yapıldı. Yapılan zam ile francalaya (somun) 1.25 TL, pide ekmek ise 1 lira oldu. Zam komisyonda ele alınarak yapıldı. Yapılan zammın ardından karar onaylanmak üzere tarım bakanlığına gönderildi.

 

BAKAN ZAM YOK DEDİ

 

Gaziantep’te ekmeğe zam yapılmasından sonra Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli bir açıklama yaptı. Pakdemirli yaptığı açıklamada yıl sonuna kadar ekmeğe zam yapılmayacağını söyledi.

 

PİDE ZAMLI SATILDI, FRANCALA ZAMSIZ SATILIYOR

 

Bakanın bu açıklamasının ardından Gaziantep’te ekmeğe zam yapılmasına rağmen bakanlık zammı onaylamadığı için francalaya zam yansıtılmadı. Ancak, pide ekmek zamlı olarak satışı devam ediyor.

 

PİDE YÖRESEL EKMEK OLDUĞU İÇİN BAKANLIK ONAYI GEREKMİYOR

 

Konu hakkında bilgi aldığımız Gaziantep Esnaf Odalar Birliği yetkilileri, kendilerinin hem francalaya, hem de pide ekmeğe zam yapılması için karar verdiklerini, kararı bakanlığa onay için gönderdiklerini, ancak bakanlıktan onay verilmediğini söylediler. Peki, pide ekmek neden zamlı satılıyor sorumuza yetkililer, pide yöresel bir ekmektir. Yöresel olduğu için, pideye yapılan zamda bakanlık onayı gerekmiyor. O nedenle pide fiyatlarına zammın yansıtıldığını söylediler.

 

 

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi