hh_I41m2.jpg

Gazişehir Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Altınordu maçını ve önümüzdeki hafta oynanacak olan Eskişehirspor maçını değerlendirdi.



18 Eylül 2018 Salı
Gaziantep

Geçtiğimiz pazar günü oynanan Altınordu maçıyla ilgili konuşan  Koşukavak,’’Ben maçı iki defa tekrar izledim. Maçın ilk yarısında zaman zaman ön alan rakibimiz baskılarımızı kırdı. O dakikalar ile ilgili ilginç istatistikler de geldi. Topla oynamada Gazişehir öndeydi. 10 korner biz kullanmışız, 1 korner rakibimiz kullanmış. Yani istatistiki değer anlamda rakibimizden öndeydik. Rakibin Serdar Deliktaş ile direkten dönen bir pozisyonu var. Başka da pozisyonu yok. Beni rahatsız eden şey, oyunun bazı bölümlerinde topa sahip olamadığımız zamanlarda Altınordu’nun oyun pratiğinin gelişmesinden dolayı topu alarak, bizim biraz ön alan baskılarımızı deldi. Muhammed Enes o baskılarda biraz geçikti ve sonra oyundan çok uzaklaştı, şuursuz oynamaya başladı. Tabi ki, genç oyuncudur. Böyle şeyler olabilir. Ama, Muhammed geçen sezon süper ligde Beşiktaş ve Göztepe’de 7-8 maç oynamış bir oyuncu. Kalkıp bu oyuncuyu yuhalamak, hiç şık olmadı. Bu tepki Gazişehir taraftarına yakışmadı. Yarın bu tepkiler farklı platformlarda konuşulduğunda, buraya gelecek olan futbolcular, farklı düşünebilir. Bunları yapmamak lazım. Ben çok rahatsız oldum. Bana tepki gösterin ama oyunculara göstermeyin. Çünkü, ligde maçları bu oyuncularla oynayacağız. Gelecek hafta bu oyuncu iyi futbol oynadığı zaman tribünlere çağrıldığında doğru olmaz. Hatay maçında olduğu kadar topu tutamadık. Oralarda biraz problem var. Ama, rakipte farklıydı. Altınordu takımı birinci ve ikinci bölgeden iyi çıkışlar yapan bir takım. Öyle bir pratikleri var. Oralarda biraz sinirlendim. Bazı oyuncuları oyun içerisinde geliştiremiyorum. Çok alışkanlıkları var, onları düzeltmeye çalışıyorum. Düzeltmeye çalışırken de zorlanıyorum zaman zaman. Oraları hallettik mi olacak inşallah. Son dakikada olsa da kazanmak güzel tabiki.

 

İÇ SAHADA KAZANAMAYINCA BASKI VE STRES OLUYOR

 

İç sahada maç kazanamayınca baskı ve stres oluştuğunu da ifade eden Koşukavak,’’İç sahada iki maç kazanamayınca biraz baskı ve stres oluştu. Oyuncular, Altınordu maçında topun bizde olduğu zamanlar tamamıyla direk skoru almak için çok acele ettiler. Oralarda biraz problem yaşadık ama iç sahada deplasmandaki kadar rahat oynadığımızı söyleyemem. Ama inşallah Altınordu galibiyetiyle de o psikolojiden kurtulmuş oluruz diye düşünüyorum.

 

ESKİŞEHİR MAÇI ZOR MAÇ OLACAK

 

Ligin 6. Haftasında oynayacakları Eskişehirpsor maçına da değinen Koşukavak,’’ Eskişehir ve Karabükspor maddi problemlerle uğraşan kulüpler ama şu var. Ben üç tane Eskişehirspor maçı seyrettim. Eskişehir çok ciddi bir şekilde koşan ve mücadele eden bir takım. Bİliyorsunuz orada bir de seyirci faktörü var. Çok itici güç taraftarları. Gazişehir’in geçen yıl Gaziantepspor ile böyle bir anısı var. Benim de Gaziantepspor ile geçen sezon bir anım var. Bütün rakiplere karşı oynamak çok zor. Golü bulamadığınız sürece, sürekli skora tutunurlar, direnç getirirler sahanın içerisine. Onlar kadar koşup mücadele etmek zorundasınız ki, sizin oyuncu kaliteniz öne çıksın. Zorlu atmosferde, zorlu bir maç olacak.’’

Takım, bu sezon oynanan maçlarda birden fazla gol atamıyor. Gol yollarında sıkıntı mı var sorusuna Koşukavak,’’ Pozisyon üretiyor muyuz? Üretiyoruz. Bir de çok erken gol bulamıyoruz. Erken gol bulsak, bu sefer rakip oynayacak, biz de daha çok alan bulup, skoru elde etme şansına sahip olacağız. Gazişehir’e karşı yüzde 70 savunma iç güdüsüyle oynuyor rakipler. Bununla başa çıkmayı öğrenmemiz lazım. Erken bir gol bulursak, farklı bir skor bulabiliriz. Bende gelişen senaryoya karşı oyuncu kullanırım. Ama sürekli yerleşik savunmaya oynamak zorunda kalıyoruz. Ben zaten bunu biliyordum. Sezon başından beri de bu tür problemleri çözmek için takımın taktiksel antrenmanlarını bu yönde yaptım. Ama, 1-0 olsun bizim olsun. 1-0 da olsa kazanmak önemlidir.’’dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi