ss_hAw4k.JPG

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Antep fıstığının nasıl yetiştiğini aşama aşama gösteren, dış tasarımına fıstık şekli verilen, Dünya’nın ilk ve tek Fıstık Müzesi açıldı.



21 Eylül 2018 Cuma
Gaziantep

Bünyesinde kurduğu müzeler zinciri halkasına bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Fıstık Park içerisinde bulunan Fıstık Müzesi’ni açtı.  Açılışa; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sait Kirazoğlu, Derya Bakbak katıldı.

Müzenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaş, kuru, kabuklu, kabuksuz olmak üzere fıstığın birçok çeşidiyle fıstıktan elde edilen ürünler sergileneceği, fıstık hakkında bilgilerin yer aldığı müzede, bal mumundan yapılan hareketli heykellerle doğal fıstık toplama ortamının oluşturulduğunu bildirdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, doğada daha fazla yeşil ve daha fazla ağaçladırma yapılması için çalıştıklarını aktararak,  "Bu gün burada çok güzel bir açılışa tanıklık ediyoruz. AB Büyükelçisi iki gündür Gaziantepli oldu. Gaziantep gezilip görülmesi gereken bir şehir. Türkiye'ye gelen turistleri Gaziantep'e davet ediyorum. Şimdi Gaziantep'e gelme zamanı diyoruz. Bu gün burada da fıstık parkımız hemşerilerimize sunulan güzel bir mekan. Eskiden koca koca duvarlar vardı. İçerisinde ne olduğunu bilmiyorduk. Daha fazla yeşil, daha fazla doğayla iç içe olacağımız etkinlikleri faaliyetleri ortaya koymak bizim en büyük amaçlarımızdan birisi. O yüzden daha fazla orman daha fazla ağaçlandırma diyoruz. Gaziantep'e Fıstık Müzemiz hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri Fıstık Müze'sinin açılışı gerçekleştirerek müzeyi gezdi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi