aa_4Zhr9.JPG

Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (GESOB) Olağanüstü Genel Kuruluna götürmek için gerekli imzayı topladıklarını söyledi.



21 Eylül 2018 Cuma
Gaziantep

Özcan, olağanüstü kongre için 130 imzanın yeterli olduğunu, kendilerinin 144 imza topladıklarını belirten Özcan, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu'na seçim kararı alması için 1 hafta süre vererek, aksi halde mahkemeye gideceklerini söyledi. 7-8 kişinin imzalarını geri çekse de bunun bir hükmü olmadığını dile getiren Özcan, bu konuda Anayasa, Yargıtay yerel mahkemelerin kararları olduğunu açıkladı.

MAHKEME KARARLARI VAR

Kendisine destek veren oda başkanlarıyla basın toplantısı düzenleyen İsmet Özcan, noter tastikli 144 imzayı ticaret il müdürlüğü ve esnaf birliğine gönderdiklerini söyledi. Özcan, "Fakat hiç bir dönüş almadık. Bunun yasal bir süresi var. Bazı delegelerin imzalarını çektiği söyleniyor. Önemli değil. Toplanan imzaların geri çekilmeyeceğiyle ilgili mahkeme kararları var. Anayasa, Yargıtay yerel mahkemelerinin bu yöndeki kararları bağlayıcıdır" dedi.

SEÇİME GİTMEK İSTİYORUZ

Mahkeme kararlarını tek tek okuyan Özcan birlik yönetimine çağrıda bulunarak şunları söyledi:"Beraber oturalım, ben isterlerse mahkeme kararlarını kendilerine de gönderebilirim. Biz odamızı, birliğimizi mahkeme kapılarında süründürmek istemiyoruz. Yargıya başvurmak istemiyoruz. Durum ortada. 144 delege iradesini göstermiş imzalarını atmış. Kendi özgür iradesini yansıtmış. Seçime gitmek istiyoruz. Tekrar kim kazanırsa biz o arkadaşın yanında yer alırız."

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

'Biz esnafın sorunları yüzünden olağanüstü kongre istiyoruz' diyen Özcan, "Olağan genel kuruldan sonra herhalde farklı çalışmalar çıkar, bizde yanında yer alır devam ederiz diye düşündük. Fakat değişen hiç bi şey yok. Yılların verdiği yorgunluk var. Bende öyleyim. İlk yıllarda çok hevesliydim çok çalışıyordum. Daha sonra yorgunluk bıkkınlık çıkıyor ortaya. Bu ülkenin bir çok kurumunda çok uzun süre görev yapan insanlarda bu var. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bir metal yorgunluğu var insanlarımızda, idarecilerde" diye konuştu.

BİZ DURUMU KÖTÜ OLAN ODALAR İÇİN YOLA ÇIKTIK

10 odanın kapanmak üzere olduğunu, 30-35 tane odanın da gerçekten durumunun iyi olmadığını söyleyen Özcan, "2005 yılına kadar oda kayıtlarını biz yapıyorduk. 2005 yılından sonra oda kayıtlarımızı birlik yapmaya başladı. Kendi emekli maaşını harcayan oda başkanlarımız var. Biz onlar için yola çıktık. Birliğin bütçesine baktığımızda gelir var. 2 Milyon 700 bin lira yıllık geliri var. Giderde aynı, denk bütçe. Biz biraz tasarruf ederek, bu odalarımıza yardımlar yapılabilir düşüncesindeyiz.

Biz yönetim, denetim, disiplin maaşlarının yarısını alacağız veya hiç maaş almayacağız. 2 tane memur çıkarsak kayıtdışı konusunda denetim yapılsa kaçağı önlemiş oluruz, odaya da katkı sağlamış oluruz. Bugün bir pasaja gidin yüzde 80'inin kaydı yok" dedi.

DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANIYORUZ

Ömer Küsbeoğlu'nun toplanan imzaları ve süreci yokmuş gibi davrandığını belirten Özcan, "Sanki böyle bir talep yok istek yok. Bana, senin odan için bizde imza toplarız sizin odanızı seçime götürürüz dediler. Bende imza toplamanıza gerek yok genel kurul gideri ne kadar atıyorum 20 bin lira. Bu parayı odamızın hesabına yatırın bağış yapın seçime gideyim dedim. Seçimden kaçmakla bir yere gidilmez. 1.5 ay oldu sürecin başlayalı, bir kaçma var gibi görüyorum. Sayın başkanımız ve yönetimden ricam, birliğimizi mahkemelerde süründürmeden, mahkeme kapılarında bekletmeden kanunu yerine getirmeleridir. Biz demokratik hakkımızı kullanıyoruz" dedi.

BAŞKANI DA SEVİYORUZ

Özcan, olağanüstü kongre kararının mahkelik olmadan alınmasını isteyen Özcan, "Birlik beraberlik içinde aile şeklinde bir kongreye gitmek istiyoruz. Bunu uzatmanın bir anlamı yok. Mahkeme kararı meydanda. Üstelik 130 imza yeterli. Ama biz 144 imza verdik. 20 oda başkanı imza attı. 20 tane de dışarıda duruyor bekliyor. Bize göre 7-8 kişi imza çekmiş ama bu geçerli değil. İmza çekmek yasal değil kanuna uygun değil. Mahkemeye gidersek birliği kayyum seçime götürür. Ama 3 ay sonra ama 6 ay sona eninde sonunda seçim olur. 1 hafta daha bekleyeceğiz Haftaya cuma gününe kadar bekleyeceğiz. İstemeye istemeye, üzülerek mahkemeye gideceğiz. Biz kendilerini seviyoruz. Başkanı da seviyoruz. Şahsı kimsenin bir sorunu yok" şeklinde konuştu.

AKDENİZ: ADAM VERMEDİLER

Madeni Sanatkalar Esnaf Odası Başkanı Hasan Akdeniz, esnaf kayıtlarının vahim durumda olduğunu, kayıtdışılığın çok fazla olduğunu söyledi. Akdeniz, "En azından denetimin yapılması gerek. Burada haksız bir rekabet var. Biz yönetim müptelası olan insanlar değiliz ama genelde esnafın sıkıntılarının, sorunlarının dile getirilip çözülmesi lazım. Fakat bu konuda herhangi bir çalışma yok. Denetime çıkıyorum maliye bana eleman verdi, birliğe en azından bir elemanda siz verin dedim, bizim adamımız yok dediler. Bunların çözülmesi için biz bu yola çıktık. İnşallah muhaffak oluruz" diye konuştu.

AÇIK: BİZ BİR AİLEYİZ

Bakırcılar Odası Başkanı Celal Açık, bir aile olduklarını, kimseyle şahsi bir sorunlarının olmadığını dile getirdi. Açık, "Bu işler gönül işi. Ama maalesef bu işi gönül işliğinden çıkardılar. Bizler burayı bağışlarla yönetiyoruz. Bizim şahsi sorunumuz yok, hepsi bizim abimiz. Oda başkanlığını hizmet için yapıyoruz. 40-50 senedir adamlar başkan. Gerçekten çalışıyorsa yaş problem değil. Fakat şu yapılmalı değil mi? 2 adam tuttun Gaziantep'i gezdiler. Para sende güç sende. Odaların hiçbir yaptırımı yok. Yoksa biz hepsini seviyoruz. Olsa da aileyiz, olmasa da aileyiz" dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi