aa_4REQ4.jpg

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),10.yılında 2018-2019 eğitim-öğretim akademik yılına yeni kayıt yaptıran öğrencilerine özel, üniversiteyi ve Gaziantep’i tanıtmak amacıyla ‘”INT 100 Üniversite Hayatına Giriş ve Oryantasyon Programı” düzenledi.



24 Eylül 2018 Pazartesi
Gaziantep

HKÜ’nün 2022 mezunlarının heyecan ve coşkuyla karşıladığı ‘’Oryantasyon Programı’’na; HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, NTV Sunucusu-Yazar Sadık Gültekin, İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Akademisyenleri, çok sayıda öğrenci ve basın mensubu katıldı.


“SU YUTMADAN YÜZMEYİ ÖĞRENEMEZSİNİZ”

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin; yönetim, idari ve akademik kadrosunu tanıttı. Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer alıyoruz. Öğrencilerimizin eğitim öğretim, AR-GE ve sosyal sorumluluk projelerine büyük önem vermesi gerekmektedir. Sadece derslere girmekle üniversiteli olunmaz. Dersler çok önemli ama bir onun kadar önemli olan şey ise sosyal projelerde yer almak ve girişimci olmaktır. Üniversitelerde eğitim öğretimin yanı sıra mutlaka AR- GE ve sosyal sorumluluk projelerinin olmasıdır. Biz öğrencilerimizden inovatif ve proaktif olmalarını istiyoruz.  Yani rakiplerinin hamlelerine karşı önceden hamle yapabilme yeteneğine sahip olmalarını istiyoruz. Su yutmadan yüzmeyi öğrenemezsiniz. Eğer başarılı olmak istiyorsanız elinizi taşın altına koymanız gerekir” dedi.

 

’YÜKSELEN BAŞARI GRAFİĞİMİZ BİZLER İÇİN ÖNEMLİ BİR GURUR VESİLESİDİR’’

 

Bir Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencisi olarak; ülkenize, üniversitenize ve geleceğinize olan inancınızı ve kendinize olan güveninizi kaybetmeyin diyerek HKÜ’nün yeni öğrencilerine seslenen HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu: ‘’Hasan Kalyoncu Üniversitesinin öğrencisi olmanın gücünü, ayrıcalığını ve mutluluğunu kalbinizden eksik etmeyin’’ dedi. Her geçen sene yükselen başarı grafiğimiz bizler için önemli bir gurur vesilesidir diyen Haluk Kalyoncu: ‘’ Üniversitemizin birçok bölümü, Tüm Vakıf Üniversiteleri arasında Lisans yerleştirme sınavı puan sıralamasında ilk  sıralarda yer almıştır. Türkiye’nin hemen her ilinden öğrencimiz bulunmaktadır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi artık bir bölge üniversitesi olmanın ötesinde uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerliyor’’ dedi.

 

ÜNİVERSİTE YAŞAMINA MİNİ PROVA

 

Açılış konuşmalarının ardından çeşitli seminerlerle devam eden programda; Üniversitede Bilişim Hizmetleri, Öğrencilerin Hak Ve Sorumlulukları, Derslerin Tanıtımı, Etkili Zaman Yönetimi, Uluslararası İlişkiler Ofisi Tanıtımı, Sağlıklı Yaşam Ve Egzersiz, Stresle Baş Etme Yöntemleri, Kariyer Merkezi Tanıtımı, Üniversiteye Uyum Ve Mentörlük Sistemi, Fakülte ve Bölüm Tanıtımları yer aldı. Dört gün sürecek olan Program, Gaziantep gezisi ile sona erecek.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi