aa_TPq89.jpg

Kardemir Karabükspor'un dramı



30 Eylül 2018 Pazar
Spor

Demir-çelik işçileri tarafından 49 yıl önce kurulan, geçen sezon Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonunu geride bırakarak 1. Lig'e düşen Kardemir Karabükspor, liglerde oynadığı son 21 maçta galibiyet yüzü göremedi.

İki amatör takımın birleştirilmesiyle demir-çelik işçileri tarafından 1969 yılında kurulan, Amatör, 3. ve 2. Lig'in ardından 34 sezon 1. ve 10 sezon Süper Lig'de mücadele eden, bir dönem de UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösteren Kardemir Karabükspor, tarihinin en kötü dönemini yaşıyor.

En son geçen sezon 3 Şubat'ta Süper Lig'in 20. haftasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 mağlup eden "işçi takımı", daha sonra Süper Lig'de çıktığı 14, bu sezon 1. Lig'de oynadığı 7 karşılaşmada da 3 puana hasret kaldı.

Yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle transferlerine lisans alamayan ve bu sebeple maçlarına altyapı oyuncularıyla çıkan Karabük ekibi, bu sezon oynadığı 7 karşılaşmada bir beraberlik ve 6 yenilgi yaşadı, attığı 2 gole karşılık kalesinde 16 gol gördü.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, verilen süre içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan ve ulusal lisans alamayan Kardemir Karabükspor'un 3 puanının düşürülmesi yönünde karar aldı.

Kırmızı-mavili ekip, sezonun 8. haftasında Afjet Afyonspor'a konuk olacak.

 

Kaynak: Cumhuriyet






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi