hh_21uJR.jpg

Gaziantep Üniversitesi konut yapacağı, o konutları da üniversitede görev yapan akademisyenlere satacağı iddia edildi.



3 Ekim 2018 Çarşamba
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi’nin Yamaçtepe’de tamamı yeşil alan ve okul alanı olan ve imar değişikliği ile  konut alanına çevrilen yere konut yapıp satacağı iddia edildi.

 

TAKAS YAPTILAR

 

CHP’li Şahinbey Meclis Üyeleri Yılmaz Kireç ve Hasan Şencan’ın iddialarına göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi arazi takası yaptı. Yapılan takas ile belediye, üniversiteye Yamaçtepe’den, üniversite ise belediyeye Burç bölgesinden arazi verdi. Ve, üniversiteye verilen mevcut imar planında yeşil alan ve okul alanı olan yer, yapılan imar değişikliği ile konut alanına çevrildi ve emsali 1.50 yapıldı.

 

ÜNİVERSİTE KONUT YAPIP SATACAKMIŞ

 

CHP’li meclis üyelerinin iddiasına göre, Gaziantep Üniversitesi bu alana TOKİ işbirliği ile konut yapacak. Ve, bu konutları da üniversitede görev yapan akademisyenlere satacak.

 

İTİRAZ ETTİLER

 

Yapılan bu değişikliğe, CHP’li meclis üyeleri Yılmaz Kireç ve Hasan Şencan itiraz etti. İtiraz dilekçesini belediyeye verilirken, Kireç, konu hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kireç yaptığı paylaşımda,’’ Gaziantep Üniversitesi’nin Yamaçtepe mevkiinde, tamamı yeşil alan ve okul alanı olan yer, 1.50 emsal ile konut alanına çevrilmiştir. Gaziantep Üniversitesi konut yapıp satacakmış. Üniversite hocalarına bir tek üniversite kalmıştı konut yapıp satmayan.’’ dedi.

 

İTİRAZIN SONUCU NE OLACAK?

 

CHP’lilerin yaptığı bu itirazın sonucunun ne olacağı merak konusu. Yapılan bu itiraz ya reddedilecek, ya da kabul edilip plan değişliği iptal edilecek. Eğer itiraz reddedilirse, bu defa itirazı edenlere yargıya gitme yolu açılmış olacak.  

 

 

 

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi