aa_H89e4.jpg

CHP, bir grup MHP'linin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde provokasyonunu soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.



5 Ekim 2018 Cuma
Güncel

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde yapılan provokasyon hakkında TBMM'ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Bahçeli'nin Akşener'i adeta tehdit ettiğini savunan Başarır önergesinde, "Bahçelinin bu sözlerinden sonra dün gece Akşener'in evinin önünde bir grup, hakaretler ve tehditler savurmuştur. Cumhur İttifakında yer alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söyledikleri ortadayken ve bu olaylar yaşanırken güvenlik güçlerinin ortalıkta olmaması oldukça manidardır. Birkaç kişi bir araya gelip protesto hakkını kullanmaya çalışırken yüzlerce güvenlik görevlisi müdahale için hazır bulunmakta ama ne hikmetse muhalefet partilerine veya muhaliflere yönelik bu tarz saldırılarda ortada kimseler olmamaktadır" dedi.

CHP'li Başarır, İçişleri Bakanı Soylu'dan şu sorularına yanıt istedi:

"-Güvenlik güçlerinin İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in evinin önüne geliş saati kaçtır?

— Sayın Akşener'in evinin önünde toplanan gruba neden müdahale edilmemiştir?

— Sayın Akşener'in evinin önüne giden gruptan kimliği tespit edilen ve gözaltına alınan olmuş mudur?

— Yaşanan gerginliğe rağmen Sayın Akşener'in evinin önünde ya da İYİ Parti Genel Merkezi önünde neden tedbir amaçlı önlem alınmamıştır?

— Haftalardır sadece kayıp yakınlarını arayan Cumartesi Annelerinin oturmasına bile müdahale eden, basının görüntü almasını engellemek için şiddet uygulayan güvenlik görevlileri, neden Akşener'in evinin önüne gitmemiştir?

— Havalimanı işçileri tahtakurularını protesto ederken müdahale eden güvenlik güçleri, Akşener'in evinin önündeki gruba neden müdahale etmemiştir?

— Aynı olay Sayın Bahçeli'nin evinin önünde olmuş olsa müdahale edilir miydi?

— Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ı protesto etmek için Kaçak Saray'ın önüne 1 kişi dahi gelse onlarca güvenlik görevlisi müdahale ederken, Sayın Akşener'in evinin önündeki gruba neden müdahale edilmemiştir?

— İçişleri Bakanı olarak Sayın Akşener ile olay sonrası irtibata geçtiniz mi?

— Dün gece yaşanan güvenlik zaafiyeti nedeniyle Vali veya Emniyet Müdürü hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılacak mıdır?

— Sayın Akşener'in evinin önündeki grubun toplanmasına göz mü yumulmuştur?"

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi