aa_1057V.jpg

Kamu yararı taşımadığı gerekçesi ile imar plan değişikliğine itiraz edildi...



11 Ekim 2018 Perşembe
Gaziantep

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi, Gaziantep Üniversitesi'nin kampus içinde TOKİ işbirliği ile konut yapılması için düğmeye basılmasına itiraz etti. 

Şube Başkanı Özgür Girişken, konuyla ilgili olarak,"Mülkiyeti Gaziantep Üniversitesi’nde bulunan ve itirazımıza konu planlama alanında üniversite yönetimi TOKİ ile işbirliği halinde satılabilir, kiralanabilir, ticari değer taşıyan konut üretimi yapmak istemektedir. Gaziantep Üniversitesi’nde öğretim elemanları ve üniversite çalışanları için lojman, öğrencilerin öğrenim süreleri boyunca barınabilecekleri yurt bulunamazken; alan bulunamadığı gerekçesiyle asırlık fıstık ağaçları kesilerek hastane yapılırken, mülkiyeti Gaziantep Üniversitesi’nde bulunan bu alanda konut yapılmak istenmesi hiçbir mantıklı gerekçeyle açıklanamayacak büyük bir hatadır.

Kentimiz ve ülkemiz için çok değerli bilimsel araştırmalar yapılmasını beklediğimiz ve kamu kaynaklarıyla finanse edilen üniversitelerin bu odağı kaybederek rant projelerine yönelmesi düşündürücüdür.

Yapılan revizyon temel planlama ilkelerine, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğine, İmar Yönetmeliğine ve İmar Kanununa aykırı olduğundan, ayrıca nazım imar plan değişikliğinde kamu yararı bulunmadığından yapılan imar planı değişikliğine itiraz ediyoruz" dedi. 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi