gg_a8IEa.jpg

Çiftçilere desteğini sürdüren Şahinbey Belediyesi çiftçilerin heyecanla beklediği buğday ve arpa tohumu dağıtımını gerçekleştirdi.



14 Ekim 2018 Pazar
Gaziantep

Daha önce Şahinbey İlçesi’ndeki çiftçilere 2.000 ton buğday tohumu, 2.000 ton gübre, 3.500 ton hayvan yemi ve 600.000 adet zeytin fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yıl da bu desteğini sürdürerek, çiftçilere  1.000 ton Zenit ve Ceyhan 99 buğday tohumu, 1.000 ton da Sancak ve Akhisar 98 arpa tohumu dağıtımını Kapcağız Köyü’nde geçekleştirdi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere verilen desteğin önemine dikkat çekerek, “Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Şahinbey Belediyesi olarak Şahinbey’imizdeki çiftçilerimize desteğimizi sürdürüyoruz. Şahinbey İlçesi’nde CKS sistemine kayıtlı 5.500 çiftçimiz var. Bu çiftçilerimizden talep edenlere arpa ve buğday tohumu dağıtımı yapıyoruz. Çiftçilik ve tarım bir ülkenin kaderi. Bu nedenle Şahinbey Belediyesi olarak bu alanda destek vermeye başladık. Daha önce hanım kardeşlerimize, çocuklara, gençlere ve beylere değişik alanlarda destekler verdik vermeye de devam ediyoruz. Özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize çok büyük yatırımlar yaptık. Çünkü gelecek nesil bizim için çok önemli. Geçen yıl Tarım İl Müdürlüğümüzle yaptığımız müşterek çalışma ile çiftçilerimizin de talebi doğrultusunda buğday tohumu, hayvan yemi, gübre ve zeytin fidanı dağıttık. Çiftçilerimizden gelen talep doğrultusunda sert ve yumuşak buğdayın yanı sıra arpayı da desteğimizin içerisine kattık. Şu ana kadarda 1.800 tonluk başvuru aldık ve Çiftçilerimize 2.000 ton buğday ve arpa tohumu dağıtacağız.” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZ ULVİ BİR İŞ YAPIYORLAR

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, Şahinbey Belediyesi’nin önemli bir işe imza attığını belirterek,  “İki yıldır çiftçimize verdiği desteklerden dolayı Şahinbey Belediye başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Yapılan iş oldukça ulvi bir iş. Hepiniz buraya gelirken görmüşsünüzdür siyah toprak oldukça çorak gözüküyor. Ancak belediyemizin katkıları çiftçilerimizin de alın teriyle bundan iki ay sonra yine bu toprakları gördüğünüzde bu kara toprağın yeşil elbisesine büründüğünü göreceksiniz. Çiftçilerimiz gerçekten ulvi ve kutsi bir iş yapıyorlar. Alın terleriyle toprağı işleyip üretim yapıyorlar. Onların emekleri ile ve katkılarıyla bu tohumlar toprakla buluşup üretime katkı sağlayacaktır” dedi.

BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, yerli ve milli üretime katkı sağlamak adına çiftçilerimizin de bu tohumları toprakla buluşturacağını belirterek “ Birçok örnek projesiyle çiftçilerimizin zor zamanlarında yanında olan ve desteklerini esirgemeyen Şahinbey Belediyemiz bu yılda sertifikalı tohum desteğiyle yine çiftçilerimizin yanında olmuştur. Sayın Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na bu desteklerinden dolayı minnetlerimi sunarım” dedi.

GEÇTİĞİMİZ YIL Kİ TOHUMLARDAN İYİ VERİM ALDIK

Çiftçiler dağıtılan buğday ve arpa tohumundan memnun olduklarını belirterek, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da bizlere destek oldu. Geçtiğimiz yıl verilen buğday tohumundan iyi verim aldık. Bu yılda verilen destekle bizlerin yüzünü güldürüldünüz sizlere çok teşekkür ederiz” dediler.

Kapcağız Köyü’nde gerçekleştirilen törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak ve çiftçiler katıldı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi