aa_UKeZ0.jpg

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Son günlerde Emeklilikte Yaşa Takılanlar adıyla yürütülen kampanya var. Erken emekliliği sosyal güvenlik sisteminde tasvip etmiyoruz." diye konuştu.



16 Ekim 2018 Salı
Güncel

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

ERKEN EMEKLİLİK

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın ( EYT ) taleplerini değerlendiren Erdoğan, "Son günlerde Emeklilekte Yaşa Takılanlar adıyla yürütülen kampanya var. Erken emekliliği sosyal güvenlik sisteminde tasvip etmiyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. Ortalama emeklilik yaşı ülkemizde 52'dir.  Emeklilikte Yaşa Takılanlar teklifinin ülkemize 750 milyar TL maliyeti var. Biz ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü ülkemizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı? Bir taraftan fırsatçılar türedi. Onlar domatesti, undu, ekmekti çocuk beziydi... Stokçuluk yapanlar vardı. Şimdi de bunlar türedi. Erken emekli olacak, sonra gidip kendine uygun başka bir işte çalışmaya devam edecek. Buna adalet denmez, buna hak denmez. Bugün batı dünyası yaşta emekliliği tırmandırıyor. Bizim kimsenin hakkında hukukunda gözü yoktur. Türkiye'de AK Parti kadar insanımızın hakkını koruyan, sosyal devlet ilkesinin gereğini yerine getiren bir başka parti olmamıştır. Erken emekli olacak. Bir yandan devletten maaş alacak, diğer yandan yine işlerine güçlerine bakacaklar. Hal böyleyken ülkemizi felaketin içine niye sürükleyelim? 

YENİ SİSTEMİN İLK BÜTÇESİ MECLİS'E GELİYOR

Erdoğan, yeni yönetim sisteminin ilk bütçesini yarın Meclis'e suncaklarını kaydetti.

"BÜROKRATLARIN YETKİ DEVRİNİ SAYLAYIN"

Bakanlara bazı bürokratların yetki devrini tamamlaması yönünde talimat da veren Erdoğan, "Bize iş üreten bürokratlar lazım. Her kim ki; sırf ünvanını kaybetmemek için pasif konuma geçmişse, o kişi ekibimizin parçası olmaktan çıkmıştır. Türkiye'nin icraata ihtiyaç duyduğu bir dönemde kimsenin kariyer hesaplarıyla uğraşamayız. Bakan Arkadaşlarımdan ricam, yetki devrini süratle tamamlayıp bürokrasi çarklarının takır takır işlemesini sağlamalarıdır.

Fırat'ın doğusunda gereken adımlar atılmazsa YPG/PKK'ya karşı atılması gereken adımları en üst düzeyde atacağız.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi