aa_WCSO2.png

CHP’li Hasan Şencan, Burç parkının peşine düştü.



17 Ekim 2018 Çarşamba
Gaziantep

Şahinbey sınırları içerisinde bulunan Atatürk parkının isminin değiştirilip, Burç parkı yapıldı iddiasının ardından CHP’nin Şahinbey Meclis Üyesi Hasan Şencan olayın peşine düştü.

Konu hakkında Şahinbey Belediyesi’ne soru önergesi veren Şencan, şu soruları yöneltti ve cevabını istedi.İşte Şencan’ın önergesi:

‘’5393 sayılı belediyeler kanununun M. 17. N maddesine göre meydan, cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad vermek, mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, adlarıyla sıfatlarının tespiti ve değiştirilmesine karar vermek; beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek, belediye meclisinin görev ve yetkilerinin arasındadır. Bundan dolayı Şahinbey sınırları içerisinde bulunan Burç mahallesindeki ATATÜRK parkı ismi hangi sebepten ve hangi meclis kararıyla değiştirilmiştir. İlçemizde ATATÜRK ismi sizi neden rahatsız edip hukuka aykırı olarak bu parkın adını Burç park olarak değiştirilmiştir. Bu değişimle ilgili meclis kararını ve değişim sebeplerini 4982 sayılı bilgi edinme kanunu uyarınca tarafıma yazılı olarak verilmesini…

Gereğini arz ve talep ederim.’’dedi.

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi