aa_3e0oa.jpg

Bilim, araştırma, geliştirme yuvası olan Gaziantep Üniversitesi'nin konut işine girmesi bu şehir için sorun teşkil etmiyor mu?



24 Ekim 2018 Çarşamba
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi’nin konut projesine şehirdeki birkaç oda dışında kimse ses çıkartmazken, konuyu HDP Milletvekili Mahmut Toğrul meclise taşıdı.

Son günlerde Gaziantep gündemini en çok meşgul eden konulardan biri, Gaziantep Üniversitesi’nin konut yapıp satacak olması. Bu plan değişikliği büyükşehir belediye meclisinden geçince, CHP’li Yılmaz Kireç, Hasan Şencan, Uğur Kalkan ile Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi bu plan değişikliğine itiraz etti.

 

BU ŞEHİR DE SADECE ÜÇ MECLİS ÜYESİ

ve 2 ODA MI VAR?

 

Gaziantep Üniversitesi’nin müteahhitlik işine soyunmasına tepki sadece 3 meclis üyesi ve iki odanın itiraz etmesi, bunun dışında gerek ana muhalet partisinin, gerek diğer muhalefet partilerinin gerekse de STK’ların tepki göstermemesi Türkiye’nin 6. Büyük şehri ve sözde ortak akıl şehri diye nitelendirilen Gaziantep için üzüntü verici bir durum.

 

CHP’LİLER DURURKEN,

HDP’Lİ VEKİL MECLİSE TAŞIDI

 

Gaziantep Üniversitesi’nin bu girişimine en büyük tepkiyi Gaziantep’te CHP ve MHP’lilerin göstermesi ve vekillerin bu konuyu meclis gündemine taşıması gerekirken, bu işi HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul konuyu takip etti ve konuyu TBMM’ye taşıdı. 3 CHP’li meclis üyesinin itiraz ettiği bir konuyu CHP’li vekillerin değil de, HDP’li vekilin meclise taşıması tepkilere neden oluyor.

 

BU KONUYA İLK TEPKİ GÖSTERMESİ

GEREKEN HÜSEYİN FİLİZ OLMALIYKEN…

 

Üniversitenin müteahhitlik işine girmesini ilk eleştirmesi gereken eski Gaziantep Üniversitesi rektörü ve şu an İyi Parti Gaziantep Milletvekili olan Hüseyin Filiz olmalı. Ancak, bugüne kadar Hüseyin Filiz’den bu konu da hiçbir açıklama gelmedi, bu olaya tepki göstermedi.

 

MUHALEFET PARTİLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

 

Başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere, MHP, İyi Parti ve diğer siyasi partilerin başta bu konu olmak üzere, şehrin tüm sorunlarına çözüm üretmelerini ve ranta dayalı, şehrin beton yığınına çevrilmesine karşı çıkmalarını kamuoyu adına talep ediyoruz.

 

 

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi